Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

05-06-2020 14:34

Διενέργεια πτήσεων προς την Κύπρο από χώρες που δεν ανήκουν στην Α και Β κατηγορία χωρών

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ανακοινώνει ότι ο επαναπατρισμός πολιτών από χώρες που δεν εμπίπτουν στην Α και Β κατηγορία θα συνεχιστεί μέχρι και τις 19 Ιουνίου 2020 μετά από πρόσφατη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.  H ταξινόμηση των χωρών αυτών γίνεται από ομάδα ειδικών επιστημόνων βάσει επιδημιολογικών δεικτών μεταδοτικότητας στον κορωνοϊό COVID-19.

Από τις 20 Ιουνίου θα επιτρέπονται πτήσεις και από χώρες που δεν περιλαμβάνονται στις κατηγορίες Α και Β και οι αεροπορικές εταιρείες θα μπορούν να εκδίδουν εισιτήρια.  Στις εν λόγω πτήσεις θα επιτρέπονται μόνο επιβάτες οι οποίοι είναι Κύπριοι υπήκοοι, νόμιμα διαμένοντες στην Κύπρο και άτομα στα οποία θα παραχωρείται ειδική άδεια.  Οι επιβάτες των πιο πάνω πτήσεων θα ακολουθούν τα Πρωτόκολλα που εκδίδει το Υπουργείο Υγείας.

Όσοι αγόρασαν εισιτήρια για να ταξιδέψουν την περίοδο από τις 9 μέχρι και τις 19 Ιουνίου και είναι δικαιούχοι για επαναπατρισμό, θα ενημερωθούν ανάλογα από την εταιρεία για τη διενέργεια των πτήσεων.  

(ΑΤ)