Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

24-04-2018 15:32

Προσφορά προγραμμάτων αρχικής κατάρτισης ανέργων σε τεχνικά επαγγέλματα από το Κέντρο Παραγωγικότητας

Το Κέντρο Παραγωγικότητας ανακοινώνει την έναρξη δωρεάν ταχύρρυθμων προγραμμάτων αρχικής κατάρτισης ανέργων σε τεχνικά επαγγέλματα. Τα προγράμματα απευθύνονται σε ανέργους με προτεραιότητα τους  άνεργους νέους μέχρι 25 ετών.

Οι υποψήφιοι για συμμετοχή στα προγράμματα θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι ως άνεργοι στα μητρώα της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΑ), τουλάχιστον 18 ετών, χωρίς υποχρεώσεις για κατάταξη στο στρατό κατά τη διάρκεια του προγράμματος, με ικανότητα γλωσσικής επικοινωνίας στα Ελληνικά, τουλάχιστον σε βασικό επίπεδο. Επιπλέον, οι υποψήφιοι θα πρέπει να μην αντιμετωπίζουν πρόβλημα υγείας που να εμποδίζει τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα και την απασχόλησή τους στο συγκεκριμένο επάγγελμα, να είναι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας ή οποιουδήποτε άλλου κράτους μέλους του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου και να ικανοποιούν τα κριτήρια επιλογής του κάθε επιμέρους προγράμματος.  

Για συμμετοχή σε πρόγραμμα οι υποψήφιοι θα παρακάθονται σε εξέταση αξιολόγησης των ικανοτήτων τους και σε προσωπική συνέντευξη. Τα επαγγέλματα στα οποία θα διεξαχθούν προγράμματα αρχικής κατάρτισης είναι τα ακόλουθα: Τεχνικός Ψύξης και Κλιματισμού,  Εγκαταστάτης Φωτοβολταϊκών Πλαισίων, Ηλεκτρολόγος κτηρίων, Τεχνίτης Συγκολλήσεων και Μεταλλικών Κατασκευών, Θερμοϋδραυλικός, Τεχνικός δικτύων & τηλεπικοινωνιών, Τεχνικός αμαξωμάτων (ισιωτής)/ Βαφέας αυτοκινήτων, Μηχανικός Αυτοκινήτων, Οικοδόμος, Εγκαταστάτης ξηρής δόμησης, Τεχνίτης Εξωτερικής τοπιοτέχνησης και Ξύλινων Κατασκευών. Προγράμματα σε πρόσθετα θέματα θα ανακοινωθούν αργότερα.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του Κέντρου Παραγωγικότητας.

(ΜΛ/ΣΧ)