Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

10-06-2020 15:01

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε Σχέδιο Κινήτρων προς τις αεροπορικές εταιρείες για αντιμετώπιση των συνεπειών του COVID-19 στη συνδεσιμότητα της Κύπρου

Δηλώσεις του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννη Καρούσου μετά τη Συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου

Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος μετά το πέρας της σημερινής συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, ανέφερε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο έχει εγκρίνει το νέο Σχέδιο Κινήτρων προς τις αεροπορικές εταιρείες. Στόχος του Σχεδίου είναι η άμεση επαναφορά της συνδεσιμότητας της Κύπρου με το εξωτερικό, η τόνωση της επιβατικής κίνησης, και η μείωση του ρίσκου των αεροπορικών εταιρειών που προγραμματίζουν να πραγματοποιήσουν πτήσεις τους επόμενους έξι μήνες. 

Ο προϋπολογισμός του Σχεδίου κινήτρων ανέρχεται στα 6.3 εκατομμύρια ευρώ,  έχει την έγκριση του Εφόρου Κρατικών Ενισχύσεων, θα είναι σε ισχύ για τους επόμενους έξι μήνες και απευθύνεται προς όλες τις αεροπορικές εταιρείες.  Το Σχέδιο θα χρησιμοποιεί ως βάση τον δείκτη πληρότητας αεροσκαφών, προνοώντας ότι η ένταξη δρομολογίου από μία αεροπορική εταιρεία θα πραγματοποιηθεί μόνο εάν η αεροπορική εταιρεία εκτιμά ότι θα δύναται να καλύψει τουλάχιστον το 40% της πληρότητας του αεροσκάφους.  Για αυτό τον λόγο, θα καταβάλλεται ως κίνητρο στις αεροπορικές εταιρείες, για πληρότητα αεροσκαφών από 41% έως 70%, θεωρώντας ότι αν η αεροπορική εταιρεία ξεπεράσει το 70% της πληρότητας του αεροσκάφους, έχει φθάσει σε συνθήκες ομαλότητας της αγοράς.

Ο κ. Καρούσος επεσήμανε επίσης ότι «αναμένουμε όπως η επιβατική κίνηση φθάσει τους 37.000 επιβάτες τον Ιούνιο, τους 196.000 επιβάτες τον Ιούλιο, τους 460.000 επιβάτες τον Αύγουστο, τους 634.000 επιβάτες τον Σεπτέμβριο, τους 693.000 επιβάτες τον Οκτώβριο, τους 388.000 επιβάτες τον Νοέμβριο και τους 334.000 επιβάτες τον Δεκέμβριο.  Ήδη 20 αεροπορικές εταιρείες έχουν αναφέρει ότι προγραμματίζουν πτήσεις προς την Κύπρο.  Υπολογίζουμε ότι τις επόμενες ημέρες αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί στις 40 αεροπορικές εταιρείες και από τα μέσα Ιουλίου να αυξηθεί ακόμη περαιτέρω».

(ΑΤ)