Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

12-06-2020 14:06

Χρηματοδότηση ύψους 150 εκατ. ευρώ από Eυρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων του έργου των υποδομών για έλευση υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Κύπρο

Το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας χαιρετίζει την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (EIB), ημερομηνίας 11 Ιουνίου 2020, για χρηματοδότηση με 150 εκατ. ευρώ του έργου των υποδομών για έλευση υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Κύπρο.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί ακόμα ένα σημαντικό βήμα προς την υλοποίηση της προσπάθειας για έλευση φυσικού αερίου στην Κύπρο, η οποία θα οδηγήσει στην άρση της ενεργειακής απομόνωσης της χώρας μας από τα ευρωπαϊκά και διεθνή δίκτυα φυσικού αερίου, θα ενισχύσει την ασφάλεια του ενεργειακού μας εφοδιασμού και θα οδηγήσει σε καθαρότερη και φθηνότερη παραγωγή ηλεκτρισμού.

Το Υπουργείο Ενέργειας εκφράζει τις ευχαριστίες του για τη στενή συνεργασία προς το Υπουργείο Οικονομικών, τη Δημόσια Επιχείρηση Φυσικού Αερίου, την Εταιρεία Υποδομών Φυσικού Αερίου και την Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου, καθώς και προς όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτή την επιτυχία.

(ΓΑ)