Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

21-06-2020 12:53

O Υπουργός Εξωτερικών είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Αιγύπτιο ομόλογό του για τις τελευταίες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσόγειου

Οι Υπουργοί Εξωτερικών της Κύπρου και Αιγύπτου κ. Νίκος Χριστοδουλίδης και κ. Sameh Shoukry είχαν σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία. Οι δύο Υπουργοί επισκόπησαν τις τελευταίες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσόγειου, δίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στην κατάσταση στην Λιβύη και τις εκεί τουρκικές ενέργειες, που κλιμακώνουν την ένταση στην χώρα και ενισχύουν την αποσταθεροποίηση στην περιοχή. Οι κκ. Χριστοδουλίδης και Shoukry συμφώνησαν ως προς την αναγκαιότητα άμεσης κατάπαυσης του πυρός και επιστροφής στην πολιτική διαδικασία, βάσει των Συμφωνηθέντων της Διάσκεψης του Βερολίνου και των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, συμπεριλαμβανομένου του ψηφίσματος 2510.

Ο κ. Χριστοδουλίδης υπογράμμισε εκ νέου την πλήρη υποστήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Πρωτοβουλία του Καΐρου, που ενισχύει και υποβοηθάει την υλοποίηση των Συμπερασμάτων του Βερολίνου και των προνοιών των προαναφερθέντων ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας.

(EK)