Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

29-06-2020 15:27

Χαιρετισμός του Υπουργού Άμυνας κ. Σάββα Αγγελίδη κατά την παράδοση και παραλαβή του Υπουργείου Άμυνας

Αγαπητοί μου συνεργάτες.

Μετά από δυόμισι χρόνια στο Υπουργείο Άμυνας, έφτασε η στιγμή να παραδώσω τη σκυτάλη.

Αρχικά, θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου, τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Δημόκριτο Ζερβάκη, τον Στρατηγό Ηλία Λεοντάρη,  τον απερχόμενο και νυν Διευθυντή του Επιτελείου μου, αλλά και  όλο το στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων μας Δυνάμεων, το πολιτικό προσωπικό του Υπουργείου και της Εθνικής Φρουράς, τους ΣΥΟΠ και τους Εθνοφρουρούς μας. Χωρίς εσάς καμία απόφασή μας δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί.

Δεν θα μπορούσα να μην εκφράσω τις ευχαριστίες μου στους Έφεδρους και στους Εθνοφύλακες μας. Τη ραχοκοκκαλιά του Στρατεύματος, για τη συνεχή προσπάθεια που καταβάλλουν, ώστε η Εθνική Φρουρά να είναι επιχειρησιακά ικανή να εκτελέσει την αποστολή της, εάν απαιτηθεί.

Νιώθω πραγματικά περήφανος που υπήρξα προϊστάμενός σας!

Σε αυτό το σημείο, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο και τα μέλη της επιτροπής Άμυνας της Βουλής, αλλά και όλους του βουλευτές. Είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία, αλληλοεκτίμηση και αλληλοκατανόηση. Αποδείξαμε έμπρακτα πως η Άμυνα του τόπου αποτελεί εθνική υπόθεση.

Θα ήταν παράλειψή μου να μην ευχαριστήσω τον φίλο Υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, αλλά και τους απερχόμενους, Πάνο Καμμένο και Ευάγγελο Αποστολάκη. Αποτέλεσαν ένα διαρκές στήριγμα των ενόπλων δυνάμεων της Κύπρου.

Δυόμισι χρόνια γεμάτα. Δυόμισι χρόνια τεράστιας προσπάθειας από όλο το προσωπικό και από διάφορες θέσεις, σε μια δύσκολη καμπή, μια περίοδο προκλήσεων στην ΑΟΖ, αλλά και στο έδαφός της Κυπριακής Δημοκρατίας, το προσωπικό επέδειξε και επιδεικνύει στρατιωτικό επαγγελματισμό και υψηλό αίσθημα ευθύνης.

Αποχωρώ από το Υπουργείο γεμάτος και έχοντας πλέον αποκτήσει τη δική μου άποψη για τη στρατιωτική οικογένεια. Ένα έχω να πω: ο ιδιαίτερος τρόπος σκέψης σας, η μεθοδικότητα, η πειθαρχία, αλλά κυρίως η φιλοπατρία είναι τα συστατικά στοιχεία για να νοιώθουμε όλοι εμείς, οι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας ασφαλείς.

Μόλις ανέλαβα Υπουργός Άμυνας, από τον φίλο Χριστόφορο Φωκαϊδη, ο οποίος έθεσε τον πήχη ψηλά και ταυτόχρονα έβαλε τη δική του σφραγίδα στη μετεξέλιξη της Εθνικής Φρουράς, έκανα έκκληση σε όλο το προσωπικό για ομαδικότητα, συλλογικότητα και συνεργασία με απώτερο στόχο την περαιτέρω αναβάθμιση και μετεξέλιξη της Εθνικής Φρουράς, την εξωστρέφειά της και τη διασφάλιση των Συμφερόντων, της Άμυνας και της Ασφάλειας της Δημοκρατίας.

Πιστεύω πως το καταφέραμε. Ό,τι έργο παρήξαμε δεν ήταν έργο του ενός, αλλά του συνόλου. Ενός δυνατού συνόλου με συνεργάτες τόσο από το Υπουργείο όσο και από το ΓΕΕΦ. Αποτελεί κοινόν αγώνα για την προαγωγή του διπλωματικού ρόλου του Υπουργείου, αλλά και της επιχειρησιακής ετοιμότητας και ικανότητας της Εθνικής Φρουράς.

Θέλω να ζητήσω συγνώμη από όσους πλήγωσα ή στεναχώρησα. Σίγουρα οι αποφάσεις μου δεν ικανοποιούσαν όλους και σίγουρα επηρεάστηκαν κάποιοι. Σας διαβεβαιώ ότι όλα έγιναν με καλή πίστη και με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και όχι ατομικές φιλοδοξίες. Λάθη έγιναν και αλλοίμονο σε αυτόν που δεν κάνει λάθη. Από τα λάθη μας όμως πρέπει να λαμβάνουμε παραδείγματα για να αποφύγουμε επανάληψή τους και να γινόμαστε καλύτεροι.

Σας καλώ να συνεχίσετε με τον ίδιο ζήλο, εργατικότητα και ανιδιοτέλεια για επίτευξη των κοινών μας εθνικών στόχων. Η συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα, δεν επιτρέπει κανένα περιθώριο εφησυχασμού. Θερμή μου παράκληση είναι να αγκαλιάσετε τον νέο μας Υπουργό και να εργαστείτε μαζί του γνήσια με μοναδικό γνώμονα τη συνέχιση και αναβάθμιση του έργου του Υπουργείου μας.

Φίλε Υπουργέ, Αγαπητέ Χαράλαμπε,

Οι προκλήσεις που έχεις να αντιμετωπίσεις είναι αρκετές. Με τον επαγγελματισμό σου και την αγάπη για το πολύπαθο νησί μας, και με ό,τι πολυτιμότερο έχεις- το πολιτικό και στρατιωτικό προσωπικό- είμαι βέβαιος πως το έργο σου θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία για το καλό της πατρίδας μας.

Να είσαι σίγουρος πως θα με βρεις συμπαραστάτη και συνοδοιπόρο σ’ αυτή σου την προσπάθεια.

Κάθε επιτυχία στο έργο σου!

ΣΣ/ΕΧΡ