Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

29-06-2020 14:59

Χαιρετισμός Υπουργού Άμυνας κ. Χαράλαμπου Πετρίδη κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής του Υπουργείου Άμυνας

Αποτελεί για μένα ύψιστη τιμή το αξίωμα που αναλαμβάνω σήμερα.

Έχω πλήρη επίγνωση του τεράστιου βάρους ευθύνης που το συνοδεύει. Έναντι του Προέδρου, των Ενόπλων Δυνάμεων και της κοινωνίας.

Γνωρίζουμε όλες και όλοι καλά την κατάσταση που επικρατεί αλλά και το κρίσιμο των περιστάσεων.

Ο πάγιος αγώνας μας για απαλλαγή από την κατοχή διεξάγεται σήμερα σε ένα ιδιαίτερα ρευστό γεωπολιτικό περιβάλλον με νέες, κλιμακούμενες προκλήσεις.

Διαχρονικός στόχος κάθε Υπουργού Άμυνας είναι η χώρα μας να είναι ασφαλής και οι συμπολίτες να νιώθουν ασφαλείς. Οφείλουμε να εργαζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις: με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, με περίσκεψη και σθένος, με ενότητα και εθνική συνεννόηση, για το στόχο αυτό.

Και ο στόχος περνά μέσα από την άψογη συνεργασία με τη στρατιωτική ηγεσία και τις Ένοπλες Δυνάμεις. Για τη διατήρηση και ενίσχυση της ετοιμότητάς τους και της αποτρεπτικής τους ισχύος.

Σε αυτή μας την προσπάθεια θα είμαστε σε απόλυτο συντονισμό με το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας και φυσικά με την Ελλάδα.

Ευχαριστώ θερμά τον προκάτοχό μου Σάββα Αγγελίδη για το εξαιρετικό του έργο. Επί των ημερών του η Κύπρος αναβάθμισε ουσιαστικά τη θέση και το ρόλο της. Όχι μόνο γιατί ενίσχυσε το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και γιατί σχεδίασε και υλοποίησε, πολυδιάστατες αμυντικές συμμαχίες και συνέργειες. Συμμαχίες μακράς πνοής με μια σειρά τρίτων χωρών, γειτονικών και μη, που δημιουργούν ακόμη ένα πολύτιμο ανάχωμα έναντι της τουρκικής προκλητικότητας.

Πέρα από την ενημέρωση που θα γίνει τις επόμενες ημέρες, προσβλέπω στη διαρκή συνεργασία, μαζί σου φίλε Υπουργέ, αλλά και με το σύνολο των επιτελών και εργαζομένων του Υπουργείου και φυσικά με τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας.

Είχα την τύχη, ως Δήμαρχος Αγλαντζιάς, να γνωρίσω πολλούς από εσάς στη Λέσχη Αξιωματικών και να θαυμάσω την ήρεμη δύναμη που εκπέμπετε. Χρειάζομαι τη σοφία και τις γνώσεις σας αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Κυρίες και κύριοι,

Σας δίνω το λόγο μου ότι με σκληρή δουλειά θα ανταποκριθώ στην αγάπη και την εμπιστοσύνη με την οποία ο κόσμος περιβάλλει τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Υπόσχομαι ότι με κάθε δύναμη της ψυχής μου, θα τιμήσω τον όρκο που έδωσα για μια πατρίδα ελεύθερη, ειρηνική και ασφαλής από άκρη σε άκρη για κάθε πολίτη.

Αντίστοιχα, εύχομαι σε όλες και όλους καλή δύναμη.

Κλείνοντας να ευχηθώ στον προκάτοχο μου ό,τι καλύτερο και κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα ως Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας.

Σας ευχαριστώ.

(ΕΚ/ΕΧΡ)