Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

02-07-2020 12:48

Ανακοίνωση του Γραφείου του Επιτρόπου Προεδρίας για την έναρξη διαδικτυακών προγραμμάτων αποδήμων νέων της Διασποράς

Το Γραφείο του Επιτρόπου Προεδρίας κ. Φώτη Φωτίου, ανταποκρινόμενο στις αλλαγές και στα νέα δεδομένα που προκύπτουν,  ανακοινώνει την έναρξη διαδικτυακών προγραμμάτων εκπαίδευσης των  Απόδημων Νέων μας, τη Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020, σε αντικατάσταση των προγραμμάτων NDCP και NCCT που ακυρώθηκαν λόγω της πανδημίας COVID-19.

Ένας από τους βασικούς πυλώνες της στρατηγικής μας για τη Διασπορά είναι η αξιοποίηση της νέας γενιάς των αποδήμων μας και η συνεχής προσπάθεια για να διατηρήσουν την ταυτότητά τους, να γνωρίζουν τον πολιτισμό τους, την Ιστορία τους, τα ήθη-έθιμα τους, τις ρίζες τους και τη γλώσσα τους. Η νέα γενιά μας είναι οι αυριανοί ηγέτες της Διασποράς μας και οφείλουμε να είμαστε δίπλα τους.

Το πρόγραμμα διαδικτυακής εκπαίδευσης των Νέων της Διασποράς μας θα αποτελείται από δύο μέρη. Το πρώτο θα αφορά προβολή βίντεο που θα αναδεικνύουν την κουλτούρα, την παράδοση, τα ήθη-έθιμα, την Ιστορία της Κύπρου και την κυπριακή κουζίνα, μέσα από την ιστοσελίδα του Γραφείου του Επιτρόπου Προεδρίας.

Το δεύτερο μέρος αφορά εξ αποστάσεως μαθήματα και διαλέξεις για την ελληνική γλώσσα, τη Γλωσσική Ιστορία της Κύπρου, τη Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία της Κύπρου και παραδοσιακούς κυπριακούς χορούς, σε συνεργασία του Γραφείου Επιτρόπου Προεδρίας με το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου θα προσφέρει ζωντανά μαθήματα εκμάθησης ελληνικής γλώσσας, και διάλεξη, με θέμα «Γλωσσική Ιστορία της Κύπρου». Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται μέσα από την πλατφόρμα του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας προσφέρει βιντεοσκοπημένες διαλέξεις για τη Σύγχρονη Ιστορία της Κύπρου και μαθήματα παραδοσιακών χορών. Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να παρακολουθήσουν τα πιο πάνω μαθήματα και διαλέξεις μέσα από την πλατφόρμα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Ο Επίτροπος Προεδρίας ευχαριστεί τα δύο πανεπιστήμια για την τόσο σημαντική προσφορά τους στην υλοποίηση του διαδικτυακού προγράμματος των Απόδημων Νέων μας και τονίζει τη διαχρονική συμβολή και συνεργασία των δύο Πανεπιστημίων με το Γραφείο του στα θέματα των Αποδήμων μας.

Επίσης, ο Επίτροπος ευχαριστεί τον Πρόεδρο και τα μέλη της ΝΕΠΟΜΑΚ, καθώς και όλους όσοι θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα αυτό και εκφράζει την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι θα υπάρχουν  συμμετοχές από νέους της Διασποράς μας από χώρες της ΕΕ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, τον Καναδά, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και από χώρες της Αφρικής. 

(ΡΜ/ΕΧ/ΕΙ)