Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

08-07-2020 13:22

Χαιρετισμός Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννη Καρούσου στη Δημοσιογραφική Διάσκεψη με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του αναμνηστικού γραμματοσήμου για τα 60χρονα της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που αποδέχθηκα την πρόσκληση για να παραστώ σ ΄αυτή τη Δημοσιογραφική Διάσκεψη, η οποία δίνεται με τη ευκαιρία της κυκλοφορίας του αναμνηστικού γραμματοσήμου για τα 60χρονα της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων.

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων, ως ο κατεξοχήν εκπρόσωπος μεμονωμένων εργοδοτών, βιομήχανων, επιχειρηματιών και οργανωμένων συνόλων επαγγελματιών, αναγνωρίζεται ως ένας από τους σημαντικότερους εταίρους της οικονομικής ζωής της Κύπρου.

Μελετώντας τα 60 χρόνια ιστορίας και δράσης της Ομοσπονδίας έχει αποδειχθεί ότι οι παρεμβάσεις της σε πολύ κρίσιμες για τον τόπο στιγμές, αναμφίβολα, έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της οικονομίας και στη διατήρηση της εργατικής ειρήνης.

Η πρόσφατη πανδημία, παρ΄ όλες τις αδιαμφισβήτητες οικονομικές, κοινωνικές και άλλες αρνητικές επιπτώσεις στο σύνολο των πολιτών, μας άφησε πολλά “Θετικά” αφού μας έμαθε ότι μέσα από το διάλογο, την κατάθεση απόψεων, τη συναίνεση και συνεννόηση, αν και λαβωμένοι, βγήκαμε, τουλάχιστο επί του παρόντος, νικητές. Η Ομοσπονδία με τις δικές της παρεμβάσεις και εισηγήσεις βοήθησε στη διαχείριση αυτής της πρωτόγνωρης για τον τόπο και το παγκόσμιο κατάστασης. Τα μέλη της Ομοσπονδίας, όπως και το σύνολο των πολιτών, έχουν επωμιστεί και επωμίζονται κόστος, ένα κόστος όμως που το Κράτος, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του αλλά και περιορισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προσπάθησε να ελαφρύνει.

Το πολύπλευρο έργο της Ομοσπονδίας όπως στον τομέα των Εργασιακών Σχέσεων, της Κοινωνικής Πολιτικής, της Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και Οικονομίας, στον τομέα της Μελέτης και των Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού, της Ενεργειακής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής και στην ανάπτυξη των Διεθνών Επιχειρηματικών Σχέσεων και Διαχείρισης Εκδηλώσεων αποτελούν χρήσιμα εργαλεία για τα μέλη της Ομοσπονδίας για την περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τους και παράλληλα, τους επιτρέπει να νιώθουν ότι έχουν μια Ομοσπονδία ισχυρή που κάθε στιγμή είναι μαζί τους με προτάσεις σε κάθε επιχειρηματικό σχέδιο ή πρόβλημα τους. 

Αναμφίβολα, ως πολιτεία έχουμε υποχρέωση να στηρίζουμε τους κοινωνικούς εταίρους, όπως η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων και να αναδεικνύουμε το πολύτιμο έργο και τη συνεισφορά τους στην κοινωνία.

Σε αυτό το πλαίσιο, εντάσσεται η έκδοση και κυκλοφορία αύριο, 9 Ιουλίου από τα Κυπριακά Ταχυδρομεία του αναμνηστικού γραμματόσημου αφιερωμένο στα 60χρονα της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων και εύχομαι οι μέχρι σήμερα σημαντικές παρεμβάσεις της στο οικονομικό γίγνεσθαι του τόπου μας να συνεχίσουν ακόμα πιο δυναμικά και καρποφόρα.

Χρόνια πολλά δημιουργικά και παραγωγικά!

 

(ΑΤ)