Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

10-07-2020 12:46

Χαιρετισμός της Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας κας Νατάσας Πηλείδου στην τελετή παράδοσης – παραλαβής του Υπουργείου

Είναι με ανάμικτα συναισθήματα και έντονη συγκίνηση που αποχώρησα σήμερα, για τελευταία φορά, από το Υφυπουργείο Ναυτιλίας για να έρθω πίσω στη Λευκωσία και στο Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας.

Τα τελευταία δυόμισι χρόνια στο Υφυπουργείο Ναυτιλίας αποτέλεσαν ένα ξεχωριστό κομμάτι της ζωής μου, κατά το οποίο προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις να φανώ αντάξια της εμπιστοσύνης που επέδειξε στο πρόσωπό μου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Μέσα από την εξαιρετική συνεργασία με τους συναδέλφους μου, αλλά και όλους τους ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς που στήριξαν το Υφυπουργείο, πιστεύω ότι καταφέραμε να υλοποιήσουμε, σε αρκετά μεγάλο βαθμό, τους στόχους που είχαμε θέσει για το Υφυπουργείο μας.

Τώρα, δυόμισι χρόνια μετά, αφήνω τον κόσμο της ναυτιλίας για να γίνω μέλος της δικής σας ομάδας και μαζί να δουλέψουμε για να συνεχίσουμε το εξαίρετο έργο που έχετε επιτελέσει υπό την ηγεσία του κ. Γιώργου Λακκοτρύπη, τα τελευταία 7 και πλέον χρόνια. Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τον απερχόμενο Υπουργό όχι μόνο για τη σημαντική παρακαταθήκη που αφήνει πίσω του, αλλά και για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια, πρώτα από το πόστο μου ως Διευθύντριας του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων και, αργότερα, ως Υφυπουργός Ναυτιλίας.

Αγαπητέ φίλε Γιώργο, εύχομαι ολόψυχα κάθε επιτυχία στα μελλοντικά σου σχέδια. Ό,τι κι αν επιλέξεις να κάνεις, είμαι σίγουρη ότι θα διαπρέψεις, όπως διέπρεψες και στο Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας.

Θα ήθελα, επίσης, να ευχαριστήσω τόσο τον κ. Λακκοτρύπη όσο και όλους εσάς που τις τελευταίες ημέρες αφιερώσατε τόσο χρόνο και κόπο στη λεπτομερή μου ενημέρωση για τις πολλαπλές και περίπλοκες πτυχές του Υπουργείου. Σας υπόσχομαι ότι προτίθεμαι να εργαστώ ακόμα πιο σκληρά για να συνεχίσουμε μαζί την επιτυχή πορεία του Υπουργείου και να υλοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους στόχους της κάθε Υπηρεσίας, προς όφελος του Κύπριου καταναλωτή, του Κύπριου επιχειρηματία, του Κύπριου βιομήχανου, του Κύπριου πολίτη.

Από τους υδρογονάνθρακες και την ενέργεια μέχρι το εμπόριο, τη βιομηχανία και τον Έφορο Εταιρειών, οι προκλήσεις είναι πολλές και οι στόχοι πολυδιάστατοι. Εντούτοις, ευελπιστώ ότι με τον σωστό προγραμματισμό, συλλογική προσπάθεια και σκληρή δουλειά, το Υπουργείο μας θα εδραιωθεί ακόμη περισσότερο ως το πρώτο και κύριο σημείο επαφής για θέματα που αφορούν την ενέργεια, το εμπόριο και τη βιομηχανία, δίνοντας στις κυπριακές επιχειρήσεις τα εφόδια που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του αύριο με επιτυχία. Ο διάλογος και η συνεργασία τόσο μεταξύ μας όσο και με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, είμαι σίγουρη ότι θα μας επιτρέψουν να προχωρήσουμε προς την ορθή κατεύθυνση για την υλοποίηση των κοινών μας στόχων.

Σας ευχαριστώ και εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους μας.

(ΓΑ)