Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

10-07-2020 14:22

Δήλωση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου για την τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου της Δημοκρατίας με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης είχε σήμερα  τηλεφωνική επικοινωνία με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα Ursula von der Leyen.

Κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία συζητήθηκε, ενόψει και του επικείμενου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο και το Πλάνο Ανάκαμψης της ΕΕ, στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλονται για κατάληξη σε συμφωνία το συντομότερο δυνατόν επί της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέθεσε προς την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναλυτικά τις θέσεις και τα αιτήματα της Κύπρου, υπογραμμίζοντας την προσήλωσή του στην επίτευξη συμφωνίας.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε την κ. Von der Leyen για τις συνεχιζόμενες παράνομες ενέργειες της Άγκυρας στις θαλάσσιες ζώνες της Κύπρου και για τις συνεχείς προκλήσεις και παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας και σημείωσε ότι η ΕΕ πρέπει να είναι αυστηρή και αποφασιστική στη στάση της έναντι της Τουρκίας, διασφαλίζοντας τα συμφέροντα της ίδιας της ΕΕ και των κρατών μελών της.

 

(ΡΜ/ΝΝ/ΣΧ)