Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

13-07-2020 13:27

Δεύτερη Σύνοδος της Παράλληλης Βουλής για τον Πολιτισμό

Πραγματοποιείται αύριο το απόγευμα, 14 Ιουλίου 2020, στις 5.00 μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία, στην Αίθουσα «Ζήνων Κιτιεύς», η 2η Σύνοδος της Παράλληλης Βουλής για τον Πολιτισμό, τις εργασίες της οποίας θα προσφωνήσει ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης.

Κατά τη Σύνοδο, θα συζητηθούν οι προτάσεις των τριών επιτροπών που αποτελούν την εν λόγω Παράλληλη Βουλή: της Επιτροπής Αθλητισμού, της Επιτροπής Γραμμάτων και Τεχνών και Ποιοτικής Εκπαίδευσης και της Επιτροπής Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Η Επιτροπή Αθλητισμού θα παρουσιάσει το θέμα της αναβάθμισης της Φυσικής Αγωγής σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, ενώ η Επιτροπή Γραμμάτων και Τεχνών και Ποιοτικής Εκπαίδευσης θα παρουσιάσει πρόταση για συντεταγμένη προσπάθεια στην προσέγγιση ευρωπαϊκών πολιτιστικών θεσμών και στην εξεύρεση συμπληρωματικών πόρων, προκειμένου να προβληθεί το πολιτιστικό προϊόν της Κύπρου διεθνώς.  Η ίδια Επιτροπή θα παρουσιάσει, επίσης, προτάσεις για την συμβολή των ΜΜΕ και της Πολιτείας στην προώθηση και ενίσχυση της εκπαίδευσης, της γλωσσικής επάρκειας και φιλαγνωσίας, της τέχνης και του πολιτισμού και της προώθησης του πνεύματος της πολιτιστικής παιδείας.  Η Επιτροπή θα προτείνει ακόμα εισηγήσεις για την απάμβλυνση ή και επίλυση των προβλημάτων που παρουσιάζονται στο σύστημα των επιχορηγήσεων των διάφορων πολιτιστικών εκδηλώσεων. 

Η Επιτροπή Πολιτιστικής Κληρονομιάς θα καταθέσει στη Σύνοδο προτάσεις για την κατοχύρωση της πνευματικής ιδιοκτησίας, την ίδρυση Υφυπουργείου Πολιτισμού και την προστασία και προώθηση των Κύπριων χειροτεχνών και αριστοτεχνών.

Τέλος τη 2η Σύνοδο θα απασχολήσουν προτάσεις για περιορισμένες καταστατικές αλλαγές.

 

ΣΣ/ΕΧΡ