Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

01-08-2020 13:33

Οδηγίες για χρήση μάσκας στην ψηφοφορία για την εκλογή Δημάρχου Αγλαντζιάς

Το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει ότι με βάση το Διάταγμα του Υπουργού Υγείας Αρ. 36, ημερομηνίας 31 Ιουλίου 2020, η χρήση μάσκας από τον γενικό πληθυσμό είναι υποχρεωτική σε χώρους όπου παρατηρείται αυξημένη συνάθροιση κοινού.

Ως εκ τούτου, ενόψει της εκλογικής διαδικασίας που θα διεξαχθεί αύριο για εκλογή Δημάρχου Αγλαντζιάς, και σε συνέχεια ανακοίνωσης της Κεντρικής Υπηρεσίας Εκλογών του Υπουργείου Εσωτερικών, το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για τους δημότες που θα μεταβούν στα εκλογικά κέντρα για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Οι ψηφοφόροι οφείλουν να χρησιμοποιήσουν μάσκα από την είσοδο και μέχρι την αποχώρησή τους από το εκλογικό κέντρο.

Σημειώνεται ότι η μη τήρηση του μέτρου αποτελεί παραβίαση Διατάγματος από τον ίδιο τον πολίτη και το πρόστιμο των €300 βαραίνει τον ίδιο τον πολίτη.

Οι Λειτουργοί που θα στελεχώσουν τα εκλογικά κέντρα θα πρέπει να φέρουν μάσκα καθ’ όλη τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας και να τηρούν τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας.

Τέλος, καλούνται όλοι οι ψηφοφόροι να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμόδιων Λειτουργών της Υπηρεσίας Εκλογών και της Αστυνομίας, με στόχο η διαδικασία να διεξαχθεί ομαλά και με γνώμονα την προστασία της υγείας τόσο των ψηφοφόρων όσο και των ατόμων που θα στελεχώσουν τα εκλογικά κέντρα.

(MKY)