Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

04-09-2020 15:11

Διαδικτυακά θα πραγματοποιηθεί φέτος το Φεστιβάλ Βιβλίου Λευκωσίας

Το Nicosia Book Fest θα πραγματοποιηθεί φέτος διαδικτυακά, και όχι με τη μορφή που είχε προγραμματιστεί, με τη φυσική δηλαδή παρουσία χιλιάδων επισκεπτών στο Πάρκο Ακρόπολης. Με αυτόν τον τρόπο συμβάλλει στη συλλογική προσπάθεια για καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορωνοϊού και συμμορφούμενο με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ημερομηνίας 21 Αυγούστου 2020, σχετικά με τα περιοριστικά μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας, σύμφωνα με την οποία η διοργάνωση φεστιβάλ σε υπαίθριους χώρους απαγορεύεται μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2021.

Το Nicosia Book Fest μετατρέπεται σε Nicosia Book e-Fest λαμβάνοντας υβριδική μορφή και συνδυάζοντας ζωντανές παρουσιάσεις με μικρότερο κοινό (στο πλαίσιο των επιτρεπτών αριθμών) καθώς και ζωντανές και βιντεοσκοπημένες διαδικτυακές συζητήσεις και φόρα, σε ψηφιακή πλατφόρμα, η οποία θα δημιουργηθεί για τον σκοπό αυτό. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα φιλοξενήσει τα παραπάνω, καθώς και τους συμμετέχοντες φορείς και υποστηρικτές, βιβλιοπωλεία, εκδοτικούς οίκους και άλλους οργανισμούς.

Διαχρονικός στόχος του Φεστιβάλ, το οποίο πραγματοποιείται με την αμέριστη στήριξη του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών, είναι η προώθηση της λογοτεχνικής δημιουργίας, ειδικά νέων συγγραφέων, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό, η επαφή του αναγνωστικού κοινού με τους δημιουργούς (συγγραφείς, εκδότες κ.ά), η καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας στο κυπριακό κοινό και η προώθηση του βιβλίου και όσων εμπλέκονται με αυτό (βιβλιοπωλεία, εκδοτικοί οίκοι και άλλοι οργανισμοί). Η απρόσκοπτη παρουσία του Nicosia Book Fest για πέμπτη συνεχή χρονιά στα πολιτιστικά δρώμενα της Κύπρου, έστω και μέσω της φετινής διαδικτυακής του διοργάνωσης, συμβάλλει τα μέγιστα στους διαχρονικούς στόχους του θεσμού.

Οι νέες ημερομηνίες καθώς και όλες οι λεπτομέρειες για την πραγματοποίηση του Nicosia Book e-Fest θα ανακοινωθούν σύντομα.

 

(ΕΝ/ΣΣ/ΣΧ)