Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

11-09-2020 11:55

Απάντηση στις καταγγελίες της Επιτροπής Επαγγελματιών Ναυαγοσωστών από την Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας

Με αφορμή τις καταγγελίες της Επιτροπής Επαγγελματιών Ναυαγοσωστών στο Sigmalive και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, η Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας ανακοινώνει τα ακόλουθα:

Το ωράριο και η ναυαγοσωστική στελέχωση κάλυψης των παραλιών κάθε Επαρχίας προβλέπεται στο Εθνικό Σχέδιο «Σαλαμίς» το οποίο εκπονήθηκε από το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης και τέθηκε σε ισχύ από το 2018.

Η Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας τηρεί πιστά τις πρόνοιες του Σχεδίου «Σαλαμίς», τα ωράρια και η περίοδος στελέχωσης του οποίου τροποποιούνται σε ετήσια βάση από το ΚΣΕΔ.

Επισημαίνεται ότι για τη φετινή περίοδο η Επαρχιακή Διοίκηση προχώρησε στην πρόσληψη 59 ναυαγοσωστών σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια  που οι προσλήψεις ήταν λιγότερες.

Αναφορικά με προηγούμενες καταγγελίες της εν λόγω Επιτροπής για ακαταλληλότητα των πύργων σε παραλίες του Δήμου Λάρνακας και των κοινοτήτων Περβολιών και Αλαμινού επισημαίνεται ότι για την κατασκευή / αντικατάσταση των ναυαγοσωστικών πύργων, ευθύνη έχουν οι εν λόγω Τοπικές Αρχές οι οποίες ειδοποιήθηκαν γραπτώς επανειλημμένως  από την Επαρχιακή Διοίκηση για να προχωρήσουν σε αντικατάσταση των πύργων.

(ΣΣ/ΣΧ)