Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

16-09-2020 14:46

Γραπτή δήλωση του Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Βίκτωρα Παπαδόπουλου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης είχε σήμερα το μεσημέρι μακρά τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Πρωθυπουργός επανέλαβε τη σταθερή στήριξη της Ελλάδας προς την Κυπριακή Δημοκρατία.

Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία έγινε αλληλοενημέρωση για τις τρέχουσες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και ανταλλάχθηκαν απόψεις.

Οι δύο ηγέτες προέβησαν σε συντονισμό και συμφώνησαν για την κοινή γραμμή που θα τηρήσουν οι δύο χώρες στο επερχόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 24-25 Σεπτεμβρίου στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τη σταθερή στήριξη της Ελλάδας προς την Κυπριακή Δημοκρατία σε σχέση με τις απειλές που δέχεται από την Τουρκία, ενώ από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε διεξοδικά τον Έλληνα Πρωθυπουργό για τη συνάντηση που είχε το σήμερα το πρωί με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Σαρλ Μισιέλ, καθώς και για το γεγονός ότι αύριο θα έχει τηλεφωνικές επικοινωνίες με την Καγκελάριο της Γερμανίας κα Άγκελα Μέρκελ και τον Πρωθυπουργό της Ιταλίας κ. Τζιουζέπε Κόντε.

(ΡΜ/ΣΣ/ΕΙ)