Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

17-09-2020 11:16

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης συναντήθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρο Β’.

Μετά τη συνάντηση, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο Πατριάρχης ευχαρίστησε την Κυπριακή Δημοκρατία και αναφέρθηκε εκτενώς στο έργο που επιτελεί το Πατριαρχείο σε ολόκληρη την αφρικανική ήπειρο.

Εξέφρασε ιδιαίτερη ικανοποίηση για τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά και για τις συζητήσεις που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο Β’.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας εξέφρασε επίσης ιδιαίτερη χαρά για τη συνεργασία και τη φιλία ανάμεσα σε Κύπρο, Ελλάδα και Αίγυπτο.

Αναφερόμενος στο έργο του Πατριαρχείου, είπε ότι ανάμεσα σε άλλα θα ανοίξουν δύο χιλιάδες σχολεία στην Αφρική και τρεισήμισι χιλιάδες ιατρικά κέντρα.

Ακόμα εξέφρασε ικανοποίηση για την απόφαση για άνοιγμα κυπριακής Πρεσβείας στην Αιθιοπία και την τοποθέτηση Πρέσβη της Δημοκρατίας στην Κένυα.

Επίσης, εξέφρασε ευχαριστίες προς το Ίδρυμα Λεβέντη, το οποίο, όπως είπε, αναπαλαιώνει 50 χιλιάδες χειρόγραφα που υπάρχουν στην Αλεξάνδρεια.

Τέλος, ο Πατριάρχης εξέφρασε τις ευχές του προς τον κυπριακό λαό.  

 

ΡΜ/ΣΣ/ΕΙ