Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

18-09-2020 15:40

Δωρεάν οι μετακινήσεις με λεωφορείο την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου

«Πράσινη Μετακίνηση χωρίς ρύπους για όλους!» 

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας (16-22 Σεπτεμβρίου), την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020, όλες οι μετακινήσεις με Δημόσιες Επιβατικές σε τακτικές γραμμές με λεωφορεία παγκύπρια, θα είναι δωρεάν. 

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή της βιώσιμης κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση περιβαλλοντικής συνείδησης διαμέσου της διακίνησης με εναλλακτικά μέσα μεταφοράς φιλικά προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο. Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται το διάστημα αυτό, είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής στην πόλη τους. Το φετινό θέμα για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας είναι «Πράσινη Μετακίνηση χωρίς ρύπους για όλους!»

Στο πλαίσιο αυτό, το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων έχει αποφασίσει να προσφερθεί δωρεάν μεταφορά σε όλους τους επιβάτες, παγκύπρια, που χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, με σκοπό την προώθηση της χρήσης των λεωφορείων από τους πολίτες.

(ΕΧ/ΣΧ)