Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

18-09-2020 18:25

Tο Υφυπουργείο Ναυτιλίας διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας, το Υφυπουργείο Ναυτιλίας διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία την 21η Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 11:00 έως 13:00. Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στα κεντρικά κτίρια του Υφυπουργείου Ναυτιλίας στην οδό Κυλλήνης στη Λεμεσό και προσκαλεί όλους όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν.

Η 24η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας από τον  Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΔΝΟ) και στα πλαίσια των εορτασμών της πραγματοποιούνται ενημερωτικές δράσεις ευαισθητοποίησης του κοινού για τη σημασία του ναυτιλιακού κλάδου. Η φετινή θεματική όπως ορίστηκε από τον ΔΝΟ είναι «Βιώσιμη Ναυτιλία για έναν βιώσιμο πλανήτη» και με ποιους τρόπους μπορούμε να ευαισθητοποιήσουμε τη παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία και την κοινωνία των πολιτών, σχετικά με τους Στόχους Αειφόρου Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.

Σύμφωνα με τον ΔΝΟ η ναυτιλιακή βιομηχανία έχει ήδη εντείνει τις προσπάθειες της για να συνεισφέρει ουσιαστικά στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, προωθώντας ρυθμίσεις και ενθαρρύνοντας νέες τεχνολογίες για πιο «πράσινη» και αειφόρο ανάπτυξη των θαλάσσιων μεταφορών.

Η Κύπρος ως μία παγκόσμια ναυτιλιακή δύναμη και ένα σύγχρονο ναυτιλιακό κράτος προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να διασφαλίσει την ορθή εφαρμογή όλων των πιο πάνω μέτρων που θα οδηγήσουν σε μια βιώσιμη ναυτιλία. 

(IK)