Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

20-09-2020 11:41

Ανακοίνωση της Επιτροπής Εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 στην Κύπρο

Η Επιτροπή Εορτασμού τού 1821 στην Κύπρο συνήλθε στην 3η συνεδρίασή της την 28η Αυγούστου υπό την προεδρία τού καθηγητή Γεώργιου Μπαμπινιώτη και με την παρουσία τού Υπουργού Παιδείας κ. Πρόδρομου Προδρόμου.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στη διαμόρφωση τής πρότασης τής Επιτροπής για τις  εκδηλώσεις τού επίσημου εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση στην Κύπρο. Η πρόταση προς την Κυβέρνηση βρίσκεται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας της μεταξύ των μελών τής Επιτροπής.

Προγραμματίζεται, σε γενικές γραμμές, η πρόταση να περιλαμβάνει μια κεντρική εμβληματική εκδήλωση (με επίσημες  ομιλίες, μεγάλη συναυλία κ.ά.),  έκδοση επετειακού τόμου, έκθεση κειμηλίων – ενθυμημάτων,  Διεθνές Συνέδριο,  δημιουργία ντοκιμαντέρ και  κοινή  εκδήλωση με την αντίστοιχη Επιτροπή εορτασμού τής Ελλάδος.

Η Επιτροπή θα λειτουργήσει παραλλήλως συμβουλευτικά με εισηγήσεις, προώθηση προτάσεων και συμβουλευτική στήριξη των εκδηλώσεων που θα αναληφθούν από διαφόρους φορείς στην Κύπρο και την Κυπριακή Ομογένεια.

Τέλος, η Επιτροπή αποφάσισε και αποστέλλεται Εγκύκλιος στα Σχολεία με την οποία προτείνεται και ενθαρρύνεται η διοργάνωση εκδηλώσεων εορτασμού της Επετείου των 200 χρόνων με πρωτοβουλία των Σχολείων και ευρεία συμμετοχή των μαθητών υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών.

Η Επιτροπή Εορτασμού (ορισθείσα από το Υπουργικό Συμβούλιο):

  • Πρόεδρος της Επιτροπής: Γεώργιος Μπαμπινιώτης
  • Μέλη της Επιτροπής: Πέτρος Παπαπολυβίου, Κυριάκος Χαραλαμπίδης, Κίκα Ολυμπίου, Γιώργος Γεωργής, Δημήτρης Πιερίδης, Μαρίνος Πουργούρης, Γιώργος Δημοσθένους, Ελένη Μουζάλα
  • Παρατηρητής: Γιώργος Παντελή, Γενικός Διευθυντής Υπουργείου Οικονομικών
  • Γραμματέας της Επιτροπής: Ειρήνη Παρασκευά Ροδοσθένους, ΕΜΕ Φιλολογικών Μαθημάτων

------------------------

ΙΠ/ΕΙ

Σχετικά Ανακοινωθέντα