Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

04-02-2018 10:26

Προεδρικές εκλογές 2018: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα

Έκκληση προς τους πολίτες να συμμετάσχουν στην ψηφοφορία απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, τονίζοντας ότι η αποχή είναι ανοχή.

Ο κ. Αναστασιάδης άσκησε σήμερα το εκλογικό του δικαίωμα για τις Προεδρικές Εκλογές στο Λανίτειο Λύκειο, Κέντρο Α’, στη Λεμεσό, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του κα Άντρη Αναστασιάδη, τα παιδιά και τα εγγόνια του.

Αμέσως μετά, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε τα εξής:

«Σήμερα είναι η ημέρα που οι πολίτες εκφράζονται και η λαϊκή ετυμηγορία καθορίζει ποιος θα είναι ο Πρόεδρος της επόμενης πενταετίας. Θερμή παράκληση προς κάθε πολίτη, ανεξαρτήτως ιδεολογικής ή κομματικής ταυτότητας, ανεξάρτητα εάν είναι αδιάφορος ή ενεργά εμπλεκόμενος, ανεξάρτητα εάν ψήφισε ή δεν ψήφισε την προηγούμενη Κυριακή: Μην εγκαταλείψετε το δικαίωμα εσείς ν’ αποφασίζετε ποιος να είναι ο επόμενος Πρόεδρος. Καλώ τους πολίτες σύσσωμα να συμμετέχουν και να κάνουν τις επιλογές τους σύμφωνα με τη δική τους κρίση.

Η πατρίδα μας έχει ν’ αντιμετωπίσει ακόμα προβλήματα και αυτό που χρειάζεται είναι τη συνεργασία όλων μας. Ανεξάρτητα του ποιος θα είναι απόψε ο νικητής, από αύριο πρέπει να είναι μια νέα μέρα για όλους μας, από όλους μας για όλους μας.

Επαναλαμβάνω, η αποχή είναι ανοχή. Η αποχή είναι ως σαν κάποιοι άλλοι να αποφασίζουν για όσους θεωρούν ότι μακράν της κάλπης εκφράζουν τάχα μια άποψη. Η συμμετοχή είναι που καθορίζει και που θα καθορίσει το μέλλον της πατρίδας μας.

Ευχαριστώ θερμά. Εύχομαι ό,τι καλύτερο».

Ερωτηθείς κατά πόσον το μεγάλο ποσοστό αποχής της περασμένης Κυριακής ήταν το αναμενόμενο, ο Πρόεδρος είπε: «Θα πρέπει να ομολογήσω πως όχι για τις Προεδρικές Εκλογές. Ήταν κάτι που πρέπει να καταγραφεί και είναι γι’ αυτό που με τόση εμμονή σήμερα επιμένω στην ανάγκη, επιτέλους αυτό που πάντοτε ήταν κυρίαρχο στις δημοκρατίες ο λαός να αποφασίζει, ότι είναι ίσως το σημαντικότερο μήνυμα, αλλά και η σημαντικότερη λειτουργία της δημοκρατίας».

---------------

ΕΚ/ΣΧ