Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

29-09-2020 08:44

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά το τελευταίο 24ωρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 6:00π.μ. της 28ης Σεπτεμβρίου 2020 μέχρι και τις 6:00π.μ. της 29ης Σεπτεμβρίου 2020 ανταποκρίθηκε σε 36 κλήσεις για βοήθεια, 23 πυρκαγιές, έντεκα ειδικές εξυπηρετήσεις και δύο ψευδείς κλήσεις.

Η ώρα 3:28μ.μ. λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά η οποία έκαψε έκταση τριών εκταρίων από αποκάλαμα, ξηρά χόρτα, χαμηλή άγρια βλάστηση, ακακίες και καλαμιώνα στην κοίτη του ποταμού Μέρικα, μεταξύ των χωριών Κοκκινοτριμιθιά και Ακάκι. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Λευκωσίας με πέντε πυροσβεστικά οχήματα με τα πληρώματά τους και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα  5:05μ.μ. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς συνέβαλαν ένα πυροσβεστικό όχημα του Τμήματος Δασών, ένα του Ταμείου Θήρας και ένας γεωργικός ελκυστήρας. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Η ώρα 9:30μ.μ. λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε σωρό από ελαστικά και ξύλινα παγκάκια σε κοινόχρηστο χώρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Νεοφύτου στην Λακατάμια. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Λακατάμιας, με δύο πυροσβεστικά οχήματα με τα πληρώματά τους και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 10:04μ.μ. Η πυρκαγιά επεκτάθηκε μέσα στην αίθουσα πολλαπλής χρήσης του Δημοτικού Σχολείου. Από την πυρκαγιά και τον καπνό ζημιές έπαθαν κοινόχρηστοι χώροι του Δημοτικού και εκτεταμένες ζημιές η αίθουσα και ο εξοπλισμός της. Εκ πρώτης όψεως η πυρκαγιά οφείλεται σε κακόβουλη πράξη. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες τέθηκε η πυρκαγιά διερευνώνται από την Αστυνομία.

Η ώρα 2:32π.μ. λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε όχημα μάρκας Volvo, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο σε ανοικτό χώρο σε στεγασμένο γκαράζ (μεταλλική κατασκευής) στο Παραλίμνι. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το Πυροσβεστικό Σταθμό Αμμοχώστου με δύο πυροσβεστικά οχήματα με τα πληρώματά τους και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 3:15π.μ.  Από την πυρκαγιά το όχημα έπαθε εκτεταμένες ζημιές. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία.

 

(ΕΧ/ΕΙ)