Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

29-09-2020 11:00

Χαιρετισμός του Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων κ. Γιάννη Γιαννάκη στη συνέντευξη Τύπου για την έναρξη της 29ης Εκστρατείας ΠΑΣΥΚΑΦ «Μαζί στη Ζωή»

Σε ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον, λόγω της προσπάθειας αντιμετώπισης της πανδημίας COVID-19, κηρύσσουμε σήμερα την έναρξη της 29ης Εκστρατείας Ενημέρωσης και Οικονομικής Ενίσχυσης του ΠΑΣΥΚΑΦ.  Η πανδημία έχει δημιουργήσει δυσκολίες και στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, όπως και  στον ΠΑΣΥΚΑΦ.  Η εφαρμογή των πρωτοκόλλων και η μείωση των δράσεων για την οικονομική στήριξη της Οργάνωσης έφερε έντονες πιέσεις στην οικονομική βιωσιμότητα. 

Οι δυσκολίες όμως δεν μειώνουν την αποφασιστικότητά μας να ενδυναμώσουμε τον ρόλο του ΠΑΣΥΚΑΦ, για εκείνους που δίνουν τη μάχη για τη ζωή.  Το σύνθημα «Μαζί στη Ζωή» αντικατοπτρίζει τη συμπαράσταση της κοινωνίας και της πολιτείας σε μια συμμαχία για τη στήριξη των συνανθρώπων μας, οι οποίοι μας χρειάζονται.

Οι καρκινοπαθείς συνάνθρωποί μας δεν είναι μόνοι.  Η 29η εκστρατεία δίνει τη δυνατότητα σε όλους εμάς να συμπαρασταθούμε με ουσιαστικό τρόπο στους καρκινοπαθείς και τις οικογένειές τους.  Ο καθένας από εμάς να προσφέρει εκείνο που μπορεί, είτε με οικονομική συνεισφορά, είτε με εθελοντική εργασία.

Ένα μεγάλο μέρος του εθελοντικού κινήματος και των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων δραστηριοποιείται έντονα στον τομέα της Υγείας.

Ο ΠΑΣΥΚΑΦ έχει σημαντική και διαχρονική προσφορά στη στήριξη των ατόμων με καρκίνο, πάντα σε συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του κράτους.  Εφαρμόζοντας πολυδιάστατα προγράμματα, αναδεικνύεται η μεγάλη συνεισφορά του ΠΑΣΥΚΑΦ στην κοινωνία, η οποία έχει ως βάση την αξία της εθελοντικής προσφοράς και του ανθρωπισμού.

Περισσότερα από 3.000 νέα πρόσωπα, κάθε χρόνο, μπαίνουν στη μάχη κατά του καρκίνου.  Όλοι μας έχουμε κάποιο δικό μας άτομο, το οποίο έχει χτυπηθεί από τη νόσο.

Καλώ την Κοινωνία των Πολιτών και τους εθελοντές να συνεχίσουν να στηρίζουν την προσπάθεια του ΠΑΣΥΚΑΦ.  Η κάθε συνεισφορά οπλίζει τους καρκινοπαθείς συνανθρώπους μας με δύναμη και ελπίδα.

 

 

(ΕΧ/ΕΧΡ)