Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

29-09-2020 19:43

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στα εγκαίνια του πάρκου Λούης Καριόλου, στον Αρχάγγελο

Είναι με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση που αποδέχθηκα την πρόσκληση που μου απηύθυνε η αγαπητή μου Ελένη, να παρευρεθώ και να τελέσω τα εγκαίνια του πάρκου «Λούης Καριόλου».

Ενός πάρκου συνυφασμένου τιμητικά με το όνομα, την πραότητα αλλά και την ποικιλόμορφη, ανιδιοτελή προσφορά του Λούη Καριόλου στον συνάνθρωπο.

Όσοι είχαν την τύχη να γνωρίσουν τον αείμνηστο Λούη θα θυμούνται πως  υπήρξε ένας ξεχωριστός άνθρωπος, ο οποίος χαρακτηριζόταν από βαθιά ταπεινοφροσύνη και υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης.

Χαρακτηριστικά τα οποία σε συνδυασμό με την ανθρωπιστική αγωγή που τον διέκρινε, του επέτρεψαν να διαπρέψει ως ακαδημαϊκός και να ξεχωρίσει ως υπόδειγμα θεραπευτή, συνεισφέροντας παράλληλα τα μέγιστα στην προαγωγή της ψυχικής υγείας στην Κύπρο, μέσα από την πολυετή υπηρεσία του ως Προέδρου της Ψυχιατρικής Εταιρείας και ως λειτουργού των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας.

Είναι αυτά τα ίδια χαρακτηριστικά, αυτή η υψηλή του ευαισθησία, που δικαιολογεί την πηγαία αγάπη που έτρεφε προς το φυσικό περιβάλλον και ιδιαίτερα για τη θάλασσα.

Είναι καλά γνωστό ότι ο Λούης, συνήθιζε να γαληνεύει δίπλα από τη θάλασσα, να ηρεμεί και να ξεκουράζεται όταν βρισκόταν κοντά στη φύση.

Εκείνο όμως που τον ξεχώριζε είναι ότι επιδίωκε το λυτρωτικό για τον εαυτό του όφελος, να έχει επίσης τον ίδιο θετικό αντίκτυπο και στους γύρω του.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο άλλωστε ότι, μέσα από τη δική του άοκνη προσωπική εργασία και φροντίδα, πολλοί από τους χώρους στους οποίους εργάστηκε ή έζησε μετατράπηκαν σε όαση και πνεύμονες πρασίνου.

Απτή επιβεβαίωση των όσων προανέφερα, το πάρκο που εγκαινιάζουμε σήμερα, το οποίο αποτελεί δικό του δημιούργημα.

Ένας χώρος, ο οποίος, κοσμώντας και μεταμορφώνοντας την περιοχή σε μία ζωντανή εστία πρασίνου, αναψυχής και ψυχαγωγίας, γίνεται πλέον κοινό κτήμα για τους δημότες της Λακατάμιας, και όχι μόνο.

Κυρίως όμως, φέροντας τη δική του σφραγίδα, έγινε κτήμα της νέας γενιάς, για την οποία έχουμε όλοι χρέος να αγωνιστούμε για ένα καλύτερο κόσμο, κάνοντας αρχή από την καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης.

Στο πλαίσιο αυτό, η εις μνήμην και εις ένδειξη σεβασμού προς το πρόσωπό του ονοματοδοσία του πάρκου που εγκαινιάζουμε σήμερα, θα αποτελεί από τούδε και στο εξής σημείο αναφοράς και αναγνώρισης της σφραγίδας και πολυσχιδούς του δραστηριότητας επ’ ωφελεία της κοινωνίας.

Την ίδια στιγμή, θα αποτελεί υπόμνηση της διαχρονικής του επιθυμίας για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος αλλά και την ευημερία των συνανθρώπων του.

Θα ήθελα να επαινέσω και να συγχαρώ τις Δημοτικές Αρχές, οι οποίες συμμεριζόμενες τις προσπάθειες της συζύγου του Ελένης να ολοκληρώσει μετά το θάνατο του Λούη το έργο του, συνέβαλαν στην τελική διαμόρφωση του παρόντος χώρου, σε πάρκο.

Αναμφίβολα, τέτοιες ενέργειες αποτελούν παράδειγμα για άλλους Δήμους, αφού τα οφέλη που αποφέρουν έχουν πάντοτε ως τελικούς αποδέκτες τους δημότες.

Μια επιδίωξη η οποία τίθεται διαχρονικά στο επίκεντρο των επισταμένων προσπαθειών και του αδιάλειπτου ενδιαφέροντος όλων μας.

Συγχαίροντας σας ξανά για τη συνδρομή σας, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω, ότι πάντοτε υπό το πρίσμα των οικονομικών δυνατοτήτων του Κράτους θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η στήριξη μας στους αναπτυξιακούς στόχους και επιδιώξεις που θέτουν οι τοπικές αρχές προς όφελος των πολιτών.

Καταλήγοντας, αγαπητή μου Ελένη, αγαπητή Τζούλια, θα ήθελα να αναφερθώ σε εσάς.

Η πορεία που συνειδητά επέλεξε να ακολουθήσει ο δικός σας άνθρωπος, τιμά τόσο τον ίδιο όσο και εσάς, δίνοντας σας παράλληλα το δικαίωμα να αισθάνεστε περήφανες.

Η μετατροπή σε πάρκο, η παράδοση και η αξιοποίηση από το ευρύ κοινό του δημιουργήματός του δικαιώνει με τον καλύτερο τρόπο τις προσδοκίες του.

Προσδοκίες, τις οποίες θα δικαιώσουμε περαιτέρω συνεχίζοντας το παράδειγμά του.

------------------------- 

ΡΜ/ΕΙ