Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

30-09-2020 18:36

Εορτασμός επετείου 60 χρόνων της Κυπριακής Δημοκρατίας

Σε συνέχεια της Απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου στις 21 Aυγούστου 2020 αναφορικά με τον εορτασμό της Επετείου των 60 χρόνων της Κυπριακής Δημοκρατίας, το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) ανακοινώνει τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν για τον εορτασμό της επετείου:

1) Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου στην 60η επέτειο της Κυπριακής Δημοκρατίας με τα έργα  L. V. Beethoven: Εισαγωγή Egmont, έργο 84, Συμφωνία αρ.3 σε Μι ύφεση μείζονα, έργο 55 («Ηρωική»).

Μαέστρος: Γιώργος Κουντούρης

Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, Παρασκευή, 2/10/2020, ώρα 8:30 μ.μ.

 

2) Φωτογραφική έκθεση για τα 60χρονα της Κυπριακής Δημοκρατίας από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών. Η έκθεση θα παρουσιαστεί στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία  στη Λευκωσία και στους Δήμους Λεμεσού, Λάρνακας, Πάφου και Αμμοχώστου (Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν αργότερα).

 

3) Μαθητικοί διαγωνισμοί δοκιμίου και εικαστικής δημιουργίας.

Οι Διευθύνσεις Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, προκήρυξαν Παγκύπριο Μαθητικό Διαγωνισμό Δοκιμίου και Εικαστικής Δημιουργίας με θέμα «Τα 60 χρόνια της Κυπριακής Δημοκρατίας». Ο διαγωνισμός απευθύνεται στους/στις μαθητές/μαθήτριες Γυμνασίων, Λυκείων, Τεχνικών Σχολών και Ιδιωτικών Σχολείων.

Ο διαγωνισμός λήγει τη Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020.    

 

4) (i) Έκδοση εταιρικών γραμματοσήμων για φιλοτελικούς σκοπούς (Νοέμβριος 2020)

    (ii) Έκδοση ειδικής σειράς γραμματοσήμων με θέμα «60 χρόνια Κυπριακής Δημοκρατίας» (2021), από το Τμήμα Ταχυδρομικών Υπηρεσιών.

 

5) Προκήρυξη διαγωνισμού για την κατασκευή μνημείου για τους Αγώνες για την Ελευθερία που θα γίνει σε προβλεπόμενο χώρο στην περιοχή  της πρώην Αρχιγραμματείας.

 

 

(ΝΝ)