Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

30-09-2020 19:03

Ο Υπουργός Οικονομικών είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος κ. Νικόλα Παπαδόπουλο και μέλη του κόμματος είχε σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Υπουργός ανέφερε:

«Είχαμε μια λεπτομερή συζήτηση με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος. Έχουμε εξηγήσει την κατάσταση στην οικονομία όπως διαγράφεται μέχρι σήμερα και τους λόγους για τους οποίους αυτή τη στιγμή γίνεται αναθεώρηση προς τα κάτω της συρρίκνωσης του ρυθμού ανάπτυξης της οικονομίας.

Πιστεύουμε ότι η κυβερνητική πολιτική έχει αποδώσει. Απ’ εκεί και πέρα, συμφωνούμε και ενστερνιζόμαστε τις ανησυχίες του Προέδρου του ΔΗΚΟ που αφορούν την πορεία των δημοσίων οικονομικών.

Από την αρχή έχουμε προσέξει ούτως ώστε τα προγράμματα στήριξης ή οι έκτακτες δαπάνες αυτού του μεγάλου δημοσιονομικού πακέτου στήριξης της οικονομίας, των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, να μην θέτουν σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα των δημοσίων οικονομικών, παρά το γεγονός ότι φέτος θα υπάρχει ένα έλλειμμα εκεί που θα υπήρχε πλεόνασμα. Ενσυνείδητα έχουμε αυξήσει το δημόσιο χρέος μέσω και δανεισμού και αυτό που αναμένουμε και από το ΔΗΚΟ είναι πιο συγκεκριμένες προτάσεις που αφορούν είτε την ανακατανομή είτε τη μείωση των δαπανών.

Συζητήσαμε επίσης και για το Ταμείο Ανάκαμψης για το οποίο γίνεται αυτή τη  στιγμή μια μεγάλη τεχνοκρατική αλλά και πολιτική διεργασία όσον αφορά τον καταρτισμό του. Έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση με το ΔΗΚΟ και θα μελετηθούν οι όποιες προτάσεις κατατεθούν, έτσι ώστε να υπάρξει η μεγαλύτερη απορροφητικότητα στο πλαίσιο του δυνατού.

Σίγουρα έχουμε τονίσει και την ανάγκη προώθησης μεταρρυθμίσεων που θα συνοδεύουν ως όρους την αποδέσμευση κονδυλίων μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.

Ευελπιστώ και προσδοκώ ότι θα συνεχιστούν οι επαφές με το ΔΗΚΟ στο πλαίσιο μιας δημιουργικής συνεργασίας γιατί κοινός στόχος είναι να ανταπεξέλθουμε και να πάμε μπροστά στην οικονομία, σε αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο», κατέληξε ο Υπουργός.

 

(ΝΝ)