Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

09-10-2020 18:12

Ο Εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ απάντησε σε ερωτήσεις του ειδησεογραφικού πρακτορείου Al Jazeera σχετικά με το άνοιγμα του παραλιακού μετώπου της Αμμοχώστου

Κατά την τακτική ενημέρωση των διεθνών μέσων μαζίκής ενημέρωσης του ΟΗΕ που έγινε στις 8 Οκτωβρίου 2020 από τον Εκπρόσωπο του Γενικού-Γραμματέα κ. Stéphane Dujarric, ο ανταποκριτής του Al Jazeera, αναφερόμενος στο άνοιγμα μέρους της παραλίας των Βαρωσίων από τις κατοχικές αρχές, και υπό το πρίσμα του γεγονότος ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας θα συζητήσει το θέμα των Βαρωσίων, ρώτησε τον Εκπρόσωπο αν ο Γενικός-Γραμματέας έχει να κάνει κάποια δήλωση.

Ο κ. Dujarric επανέλαβε και πάλι ότι η θέση του Γενικού-Γραμματέα παραμένει η ίδια, η οποία καθοδηγείται από το ψήφισμα 550, που αναφέρει ότι «θεωρεί τις προσπάθειες για εγκατάσταση οποιουδήποτε τμήματος των Βαρωσίων από ανθρώπους εκτός από τους κατοίκους του απαράδεκτες».

Σε ερώτηση αν ο ΟΗΕ καταδικάζει αυτή την ενέργεια, ο Εκπρόσωπος επανέλαβε και πάλι ότι η θέση του καθοδηγείται από τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Οι ερωτοαπαντήσεις υπάρχουν αυτούσιες εδώ.

 

(NN)