Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

07-05-2018 09:09

Συνάντηση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού με τον Πρέσβη της Φινλανδίας στην Κύπρο

O Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Χαμπιαούρης συναντήθηκε την Παρασκευή 4 Μαΐου 2018 με τον Πρέσβη της Φινλανδίας στην Κύπρο κ. Timo Heino.

Κατά τη συνάντηση έγινε αναφορά στις μέχρι τώρα άριστες σχέσεις των δύο χωρών στους τομείς της εκπαίδευσης και του πολιτισμού και επιβεβαιώθηκε η επιθυμία για περαιτέρω συνεργασία στους τομείς της Εκπαίδευσης και του Πολιτισμού.

Έγινε επίσης αναφορά στη συνεργασία και παρουσίαση στην Κύπρο του καινοτόμου  Φινλανδικού προγράμματος για πρόληψη και αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού «KIVa».

O κ. Χαμπιαούρης και ο κ.  Heino αντάλλαξαν απόψεις για τα εκπαιδευτικά συστήματα των δύο χωρών και αναφέρθηκαν στις επιδόσεις των Φιλανδών μαθητών, οι οποίες βρίσκονται  στην κορυφή στις έρευνες «PISA» του ΟΟΣΑ, όσον αφορά το διάβασμα, την απόκτηση πληροφοριών, καθώς και την κατανόηση και ερμηνεία γραπτού υλικού.

 Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού και ο Πρέσβης της Φινλανδίας εξέφρασαν την επιθυμία τους για ενίσχυση της συνεργασίας στα θέματα εκπαίδευσης και για οργάνωση συνάντησης των Υπουργών Παιδείας των δύο χωρών στην Κύπρο ή στη Φινλανδία για ανταλλαγή εμπειρογνωμοσύνης.

(ΙΠ)

Σχετικά Ανακοινωθέντα