Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

15-10-2020 13:45

Υπογραφή Μνημονίου Συναντίληψης μεταξύ του Υπουργείου Εξωτερικών και του Πανεπιστημίου Frederick για τεχνολογική και επιστημονική συνεργασία

Στο πλαίσιο της ευρύτερης πολιτικής του Υπουργείου Εξωτερικών για τη θεσμοθέτηση συχνότερης και στενότερης συνεργασίας με ακαδημαϊκά κέντρα στην Κύπρο, υπεγράφη σήμερα το πρωί Μνημόνιο Συναντίληψης μεταξύ του Υπουργείου και του Πανεπιστημίου Frederick. Το Μνημόνιο, που τέθηκε άμεσα σε ισχύ για αρχική περίοδο τριών ετών, υπέγραψαν σε ειδική τελετή στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Πρύτανης Καθ. Γιώργος Δημοσθένους.

Σκοπός του εν λόγω Μνημονίου είναι η εγκαθίδρυση και  ανάπτυξη συνεργασίας η οποία θα διέπεται από συστηματική επικοινωνία μεταξύ των Μερών σε τομείς που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Εξωτερικών και πιο συγκεκριμένα στο Δίκαιο της Θάλασσας, τις διεθνείς πτυχές της ναυτιλίας και τη δημόσια εικόνα και επικοινωνία, καθώς και σε άλλους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Η συνεργασία στο πλαίσιο αυτό θα υλοποιείται μέσω δράσεων όπως είναι η διοργάνωση προγραμμάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης για τα στελέχη του Υπουργείου Εξωτερικών, η διεξαγωγή συνεδρίων και διαλέξεων σε τομείς που καλύπτει το Μνημόνιο, η εκπόνηση μελετών ή ερευνών σε θέματα που αφορούν τους καθορισμένους τομείς συνεργασίας και η υποστήριξη των υπηρεσιών του Υπουργείου Εξωτερικών από το ακαδημαϊκό προσωπικό και/ή τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Frederick.

Σε δηλώσεις του μετά την τελετή υπογραφής, ο κ. Χριστοδουλίδης εξέφρασε, ανάμεσα σε άλλα, την ικανοποίησή του γιατί μέσα από το Μνημόνιο Συναντίληψης που υπεγράφη δίδεται η δυνατότητα στο Υπουργείο Εξωτερικών να αξιοποιήσει την ακαδημαϊκή κοινότητα του Πανεπιστημίου Frederick για την περαιτέρω ενίσχυση των προσπαθειών που καταβάλλονται από το Υπουργείο Εξωτερικών με στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση των πολλαπλών προκλήσεων που η Κυπριακή Δημοκρατία έχει ενώπιόν της την περίοδο αυτή.

Το εν λόγω Μνημόνιο είναι το έβδομο αυτής της φύσης που έχει υπογράψει το Υπουργείο Εξωτερικών μέχρι σήμερα με ακαδημαϊκά ιδρύματα.

  

(ΣΣ/ΕΙ)