Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

07-05-2018 15:00

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δέχθηκε την Πρόεδρο της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης δέχθηκε σήμερα την Πρόεδρο της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κα Cecilia Wikström (Σουηδία – Ομάδα της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη). 

Στο πλαίσιο μιας πρώτης συνάντησης, ενόψει του δείπνου εργασίας που θα παραθέσει ο Πρόεδρος της Βουλής απόψε επ’ ευκαιρία της διερευνητικής αποστολής αντιπροσωπείας της Επιτροπής Αναφορών στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, αντηλλάγησαν απόψεις για το θέμα της Αμμοχώστου και τη σχετική εντολή της Επιτροπής της οποίας προεδρεύει η κα Wikström. Συζητήθηκαν επίσης θέματα σε σχέση με την καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, συνεπεία της τουρκικής εισβολής, την αλλοίωση του δημογραφικού χαρακτήρα της νήσου ως απότοκο του παράνομου εποικισμού, καθώς και σε σχέση με την υπέρμετρη στρατιωτικοποίηση των κατεχόμενων εδαφών από την Τουρκία. Η κα Wikström επεσήμανε ότι όποιος δεν γνωρίζει την ιστορία, στερείται τα εργαλεία για τη διαμόρφωση του μέλλοντος. Υπογράμμισε, εξάλλου, ότι η καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς της κατεχόμενης Κύπρου, αφορά ολόκληρη την Ευρώπη και την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την κα Wikström συνόδευε ο επικεφαλής του Γραφείου Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, κ. Ανδρέας Κεττής. 

(ΑΧ/ΕΙ)

Σχετικά Ανακοινωθέντα