Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

22-10-2020 16:40

O Υπουργός Παιδείας τέλεσε τα εγκαίνια της αναδρομικής έκθεσης ζωγραφικής και ψηφιδωτού του Γιώργου Κοτσώνη

Τελέστηκαν ψες, στην Γκαλερί «Κύκλος» στην Πάφο, τα εγκαίνια της αναδρομικής έκθεσης ζωγραφικής και ψηφιδωτού του Γιώργου Κοτσώνη. Τα εγκαίνια τέλεσε ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου.

Ο Υπουργός, αφού αναφέρθηκε στη ζωή και τη σταδιοδρομία του καλλιτέχνη, έκανε μίλησε και για την προσωπική εικαστική του γλώσσα, η οποία αφομοιώνει οργανικά και δημιουργικά τη βυζαντινή και λαϊκή παράδοση μαζί με τις κατακτήσεις της μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης.

Μεταξύ άλλων, σημείωσε πως: «Με την άνεση την οποία του προσπορίζει αυτή η βαθιά γνώση της ιστορίας και των διδαγμάτων της σύγχρονης τέχνης, ο Γιώργος Κοτσώνης μεταπηδά με εκπληκτική ευχέρεια από μια ειδολογική κατηγορία σε άλλη: Υπηρετεί με την ίδια αγάπη την τοπιογραφία, το πορτρέτο, τη νεκρή φύση και το ψηφιδωτό και επιστρατεύει ποικίλες τεχνοτροπίες μετουσιώνοντας σε πράξη τη δική του ρήση ότι «η Τέχνη δεν έχει τέλος».

Ανέφερε επίσης ότι «πέρα από την Τέχνη, ο Γιώργος Κοτσώνης διακρίνεται και στο πεδίο της κοινωνικής προσφοράς. Η αίθουσα τέχνης την οποία ίδρυσε και διευθύνει, ο “Κύκλος” όπου φιλοξενούμαστε, δεν είναι απλώς μια γκαλερί. Λειτουργεί ως σημείο συνάντησης του καλλιτεχνικού και πνευματικού κόσμου της Πάφου παρέχοντας βήμα έκφρασης και γόνιμης ανταλλαγής απόψεων για το πολιτιστικό γίγνεσθαι της Κύπρου».

«Εκτός αυτού, ο Γιώργος Κοτσώνης διετέλεσε Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καλών Τεχνών και πάλεψε για τα δικαιώματα των καλλιτεχνών και την εξύψωση της καλλιτεχνικής δημιουργίας», σημείωσε καταληκτικά ο Υπουργός Παιδείας δίνοντας τα συγχαρητήριά του στον καλλιτέχνη.

ΙΠ