Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

07-05-2018 16:20

Ανακοινώσεις του Τμήματος Δημοσίων Έργων

1.  Έργα συντήρησης της γέφυρας παρά τον ποταμό Έζουσας

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Πάφου ανακοινώνει ότι, την Παρασκευή στις 11 Μαΐου, μεταξύ των ωρών 9 π.μ. – 3 μ.μ., σε τμήμα του αυτοκινητόδρομου Α6 Λεμεσού – Πάφου, θα εκτελούνται εργασίες συντήρησης της γέφυρας, παρά τον ποταμό Έζουσας.

Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των εργασιών, θα είναι κλειστές και οι δύο λωρίδες κυκλοφορίας από Λεμεσό προς Πάφο και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στον Παλαιό Δρόμο Λεμεσού – Πάφου μέσω της εξόδου Αγίας Βαρβάρας.

 2.  Βελτιωτικά έργα στο οδικό δίκτυο της επαρχίας Λάρνακας

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων,  Τμήμα  Δημοσίων  Έργων, Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λάρνακας ανακοινώνει ότι, την περίοδο 8 Μαΐου  -11 Μαΐου, μεταξύ των ωρών 8 π.μ. – 3 μ.μ., σε τμήματα των πιο κάτω δρόμων θα εκτελούνται εργασίες τοπικής επιδιόρθωσης κατεστραμμένου ασφαλτικού οδοστρώματος.

α)  Την Τρίτη 8/5/2018 (Ε337) Λεωφόρος Τάσου Μητσόπουλλου, από τα φώτα της Λεωφόρου Αρτέμιδος μέχρι το κυκλικό κόμβο (Περιοχή Μακένζυ) και από τις δύο κατευθύνσεις.

β)  Την Πέμπτη 10/5/2018 (Β5) παλαιός δρόμος Λάρνακας – Κοφίνου, πλησίον του χωριού Μεννόγεια και από τις δύο κατευθύνσεις.

γ)    Την Παρασκευή 11/5/2018 (Β1) παλαιός δρόμος Λευκωσίας – Λεμεσού περιοχή Χοιροκιτίας (πλησίον Διυλιστηρίων Τ.Α.Υ.) και από τις δύο κατευθύνσεις.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, θα κλείνει τμηματικά η μια λωρίδα κυκλοφορίας, σε μήκος 50 μ. περίπου και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας, με τη χρήση συστήματος STOP & GO. 

3.  Εργασίες Του Τμήματος Δημοσίων Έργων στη Λεωφ. Δημοσθένη Σεβέρη στη Λευκωσία

Το Υπουργείο Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων, Τμήμα Δημοσίων Έργων ανακοινώνει ότι, την περίοδο 9 Μαΐου-31 Μαΐου,  τμήμα της αριστερής λωρίδας της Λεωφόρου Δημοσθένη Σεβέρη με κατεύθυνση προς το Κέντρο Λευκωσίας από τη φωτοελεγχόμενη συμβολή  των Λεωφ. Γρίβα Διγενή/Δημ. Σεβέρη μέχρι την πάροδο που οδηγεί στο Υπουργείο Εσωτερικών/Περιοχή Αρχιγραμματείας (πλησίον οδού Μιχαλάκη Καραολή) θα παραμείνει κλειστό για την τροχαία κίνηση λόγω εργασιών του Τμήματος Δημοσίων Έργων.

4.   Βελτιωτικά οδικά έργα στον δρόμο Αγίας Βαρβάρας-Παναγιάς

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Πάφου ανακοινώνει τα πιο κάτω:

 Από την Παρασκευή 4 Μαΐου 2018 έως και το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018 στον δρόμος Αγ. Βαρβάρα – Παναγιά (Ε606), παρά τα χωριά Ελεδιώ και Αμαργέτη θα εκτελούνται εργασίες διαπλάτυνσης ερεισμάτων και επίστρωσης.

5. Εγκατάσταση καλωδίων σε τμήμα του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας-Λεμεσού

Το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λευκωσίας ανακοινώνει ότι, την περίοδο  9 Μαΐου – 16 Μαΐου, μεταξύ των ωρών 8 π.μ. – 3.30 μ.μ.,στο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας – Λεμεσού από Αλάμπρα μέχρι τον Κόρνο θα διεξάγονται εργασίες για εγκατάσταση καλωδίων τηλεπικοινωνιών.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, το τμήμα της ταχείας λωρίδας κυκλοφορίας του αυτοκινητόδρομου από Λευκωσία προς Λεμεσό θα παραμείνει κλειστό και η κυκλοφορία θα διεξάγεται στη λωρίδα βραδείας κυκλοφορίας του αυτοκινητόδρομου.

 6.  Αγώνας Τριάθλου σε τμήμα της Λεωφ. Αρτέμιδας στη Λάρνακα

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λάρνακας ανακοινώνει ότι την Κυριακή 13 Μαΐου, μεταξύ των ωρών 7 π.μ. – 12 μ., στη λεωφόρο Αρτέμιδος και οδό Τάσου Μητσόπουλου στην Λάρνακα,θα διεξαχθεί αγώνας τριάθλου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, το τμήμα της λεωφόρου Αρτέμιδος από τη φωτοελεγχόμενη συμβολή της με τη Λεωφόρο Τάσου Μητσόπουλου μέχρι τον κυκλικό κόμβο προς το Νέο Αερολιμένα Λάρνακας, με κατεύθυνση προς Αεροδρόμιο Λάρνακας, θα είναι κλειστό και η τροχαία κίνηση να διοχετεύεται στην αντίθετη κατεύθυνση, η οποία θα λειτουργεί με αμφίδρομη κίνηση.

Ταυτόχρονα, το τμήμα της οδού Τάσου Μητσόπουλου από τη συμβολή της με τη Λεωφόρο Αρτέμιδος μέχρι τη συμβολή της με την οδό Φιλοπάππου, και από τις δύο κατευθύνσεις θα είναι κλειστό και η κίνηση θα διοχετεύεται μέσω παρακείμενων δρόμων.

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων απολογείται για την αναπόφευκτη ταλαιπωρία που προκαλείται και καλεί το κοινό όπως επιδείξει την απαραίτητη κατανόηση και να συμμορφώνεται με τις  προσωρινές οδικές σημάνσεις και τις υποδείξεις της Αστυνομίας.

Το κοινό μπορεί να ενημερωθεί για την πιο πάνω οργανωμένη άσκηση μέσω της ιστοσελίδας www.traffic4cyprus.org.cy στην οποία δίνεται χαρτογραφική απεικόνιση των εργασιών και των επιπτώσεων τους στην κυκλοφορία κατά τη διάρκεια τους.

(ΑΜ/ΕΙ)