Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

27-10-2020 10:40

Συμμετοχή των βουλευτών κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και κας Σκεύης Κούτρα-Κουκουμά σε διαδικτυακή συνεδρία της γεωπολιτικής ομάδας «Twelve Plus» της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης

Οι βουλευτές κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και κα Σκεύη Κούτρα-Κουκουμά, επικεφαλής και μέλος, αντίστοιχα, της κυπριακής αντιπροσωπείας στη Διακοινοβουλευτική Ένωση, συμμετείχαν χθές, μέσω διαδικτύου, στην τακτική συνεδρία της γεωπολιτικής ομάδας «Twelve Plus» του Οργανισμού.

Στο πλαίσιο εξέτασης των επόμενων δραστηριοτήτων της Ομάδας, συζητήθηκε εισήγηση της τουρκικής αντιπροσωπείας για τη φιλοξενία στην Τουρκία συνεδρίου για τη μετανάστευση εντός του 2021, εφόσον οι επιδημιολογικές συνθήκες το επιτρέψουν. Λαμβάνοντας το λόγο, ο κ. Νεοφύτου ανέφερε ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων δεν φέρει ένσταση, υπό την προϋπόθεση ότι η διοργανώτρια χώρα θα επιτρέψει τη συμμετοχή αντιπροσωπίας του Κοινοβουλίου του διεθνώς αναγνωρισμένου κράτους και μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι η Κυπριακή Δημοκρατία. Ο κ. Νεοφύτου προειδοποίησε ταυτόχρονα ότι οποιαδήποτε επιδίωξη για συμμετοχή στο συνέδριο εκπροσώπων της παράνομης και μη αναγνωρισμένης αποσχιστικής οντότητας των κατεχόμενων περιοχών της Κύπρου, δεν θα γίνει αποδεκτή.

Εξάλλου, ο κ. Νεοφύτου και η κα Κουκουμά πήραν μέρος σε τηλεψηφοφορία για την ανάδειξη Προέδρου της Ομάδας «Twelve Plus» για διετή θητεία, κατά την οποία επικράτησε η Ολλανδή βουλευτής κα Arda Gerkens.

(ΕΚ/ΕΙ)