Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

27-10-2020 15:41

Χαιρετισμός Επιτρόπου Εθελοντισμού και ΜΚΟ κ. Γιάννη Γιαννάκη στην 48η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου

Σε μια εποχή με πολλές προκλήσεις και σε ένα δύσκολο περιβάλλον εν μέσω της μεγάλης προσπάθειας που καταβάλλεται για αντιμετώπιση της πανδημίας, ο εθελοντισμός και ο ρόλος των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων είναι ακόμα πιο σημαντικός.  Σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους, ο σύγχρονος εθελοντισμός εξελίχθηκε  σε ένα οριζόντιο εργαλείο για όλους τους τομείς της κοινωνίας, για την αντιμετώπιση οικονομικών, κοινωνικών, περιβαλλοντικών και άλλων προβλημάτων. Στην Κύπρο, ο τομέας της υγείας ενεργοποιεί έναν μεγάλο αριθμό Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και εθελοντών.

Ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου, από το 1971, δραστηριοποιείται συστηματικά στον τομέα της παροχής υπηρεσιών ανακουφιστικής φροντίδας στους συνανθρώπους μας, οι οποίοι διαγνώστηκαν και υποφέρουν από καρκίνο.

Το Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αροδαφνούσα» και το Ευαγόρειο Κέντρο στη Λεμεσό προσφέρουν δωρεάν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους καρκινοπαθείς.  Με την εφαρμογή των συγκεκριμένων προγραμμάτων αναδεικνύεται και η μεγάλη αξία της προσφοράς του Συνδέσμου, που αξιοποιεί τον εθελοντισμό για τη στήριξη των καρκινοπαθών συνανθρώπων μας.

Ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος λειτουργεί στα σωστά πλαίσια, με διαφάνεια στα οικονομικά του και χρηστή διοίκηση. Κάτι που, με βάση τη νέα νομοθεσία και χωρίς να υπάρχει δικαιολογία για επιπρόσθετη παράταση στην εφαρμογή της, συμβάλλει στην ενίσχυση της αξιοπιστίας, όχι μόνο του ιδίου του Συνδέσμου, αλλά και όλων των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που χαιρετίζω την 48η Ετήσια Γενική συνέλευση του Αντικαρκινικού Συνδέσμου, που αποτελεί και ένα τρόπο ενίσχυσης της συμμετοχικής δημοκρατίας των μελών της  Οργάνωσης, κατά την οποία θα παρουσιαστούν ο οικονομικός απολογισμός και η δράση του.

Με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα να εκφράσω την ικανοποίησή μου για το διαχρονικά σημαντικό έργο του Συνδέσμου και να συγχαρώ το Διοικητικό Συμβούλιο, τα μέλη και τους εθελοντές του Συνδέσμου για την ανεκτίμητή τους προσφορά, η οποία, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους, δίνει ελπίδα στους καρκινοπαθείς συνανθρώπους μας και στις οικογένειές τους.

/ΣΧ