Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

29-10-2020 13:37

Φωτιστικά LED σε στρατόπεδα της Εθνικής Φρουράς

Το Υπουργείο Άμυνας στο πλαίσιο της ενεργειακής και περιβαλλοντολογικής του πολιτικής, σήμερα Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020 υπέγραψε Συμφωνία με την Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου για αντικατάσταση ενεργοβόρων φωτιστικών σε στρατόπεδα της Εθνικής Φρουράς με φωτιστικά τύπου LED περιλαμβανομένης και της οκταετούς συντήρησης και της διαχείρισης των παλαιών φωτιστικών.

Η συμφωνία περιλαμβάνει την αντικατάσταση 6600 ενεργοβόρων φωτιστικών με φωτιστικά τύπου LED. Η πρώτη φάση του έργου αρχίζει τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους και αναμένεται να ολοκληρωθεί το Σεπτέμβριο του 2021 κατά την οποία θα αντικατασταθούν 2200 φωτιστικά. Ακολούθως, κατά τα έτη 2021 – 2023 θα αντικατασταθούν τα υπόλοιπα 4400 φωτιστικά.

Η αντικατάσταση των φωτιστικών, σύμφωνα με την πρόταση – μελέτη της ΑΗΚ, αναμένεται να έχει ενεργειακό όφελος και εξοικονόμηση που θα κυμαίνεται γύρω στο 67%.

Τη συμφωνία υπέγραψαν, εκ μέρους του Υπουργείου Άμυνας ο Γενικός Διευθυντής κ. Ανδρέας Λουκά και εκ μέρους της ΑΗΚ ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Καθηγητής κ. Μιχάλης Κωμοδρόμος.

 

(ΙΚ/ΣΧ)