Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

30-10-2020 08:22

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά το τελευταίο 24ωρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06:.00 της 29ης Οκτωβρίου 2020 μέχρι και τις 06:30 της 30ης  Οκτωβρίου 2020 ανταποκρίθηκε σε 40 κλήσεις για βοήθεια, 31 πυρκαγιές, οκτώ ειδικές εξυπηρετήσεις και μία ψευδή κλήση.

Η ώρα 11.30 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε υποστατικό το οποίο χρησιμοποιείτο ως τυπογραφείο στην οδό Βιολέτας στην Βιομηχανική Περιοχή Στροβόλου. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τους Σταθμούς Λευκωσίας και υποστηριζόμενα από την ΕΜΑΚ με συνολικά επτά πυροσβεστικά οχήματα συμπεριλαμβανομένης και υδραυλικής πλατφόρμας με είκοσι πυροσβέστες και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 12:50. Από την πυρκαγιά υπέστηκε εκτεταμένες ζημιές μέρος του εξοπλισμού αποτελούμενο από  μηχανήματα και άλλα υλικά του τυπογραφείου, καθώς επίσης και το κτίριο.   Από τον καπνό επηρεάστηκε όλος ο χώρος του τυπογραφείου. Λόγω της μεταλλικής κατασκευής και των πολλών θερμοκρασιών που αναπτύχθηκαν, δημιουργήθηκε θέμα στατικότητας του κτιρίου. Το προσωπικό του τυπογραφείου εφάρμοσε το εσωτερικό σχέδιο δράσης πυρκαγιάς και εκκένωσε το κτίριο πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν αργότερα σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία. Φαίνεται εκ πρώτης όψεως η πυρκαγιά να προκλήθηκε αρχικά στην οροφή από εργασίες μόνωσης. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάστηκε να προβεί σε ανάκληση προσωπικού κατά τη διάρκεια εξέλιξης της πυρκαγιάς για κάλυψη των αναγκών της πόλης και Επαρχίας Λευκωσίας.

Η ώρα 18:23 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε παλιά εγκαταλειμμένη διώροφη αρχοντική κατοικία στην οδό Σπάρτης στη Λεμεσό. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τους Σταθμούς Λεμεσού με τρία συνολικά πυροσβεστικά οχήματα με τα πληρώματά τους και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 20:28. Η πυρκαγιά ήταν στον πρώτο όροφο σε διάφορα άχρηστα αντικείμενα τα οποία ήταν διάσπαρτα στον χώρο. Αν και η κατοικία γειτνιάζει με άλλες κατοικίες, εντούτοις προφυλάχθηκαν από τις δυνάμεις πυρόσβεσης και δεν κινδύνευσαν. Από την πυρκαγιά μέρος της οροφής καταστράφηκε ολοσχερώς. Τα αίτια διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Η ώρα 06:22 σήμερα το πρωί λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε καφενείο/σωματείο στην οδό Αγίας Θέκλας στους Αγίους Ανάργυρους στην Λάρνακα. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τον Σταθμό Λάρνακας με δύο συνολικά πυροσβεστικά οχήματα με τα πληρώματά τους και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 06:31.  Η πυρκαγιά ήταν στον πάγκο εργασίας του καφενείου σε μπιλιάρδο και σε καρέκλες και τραπέζια. Το εσωτερικό του κτηρίου υπέστη σοβαρές ζημιές. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

 

(ΕΧ/EI)