Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

05-11-2020 10:34

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέλαβε εκθέσεις του Επιτρόπου Ρυθμίσεως Επικοινωνιών

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης παρέλαβε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, την ετήσια έκθεση του Επιτρόπου Ρυθμίσεως Επικοινωνιών καθώς και την έκθεση του για την Αρχή Ψηφιακής Ασφάλειας που αφορά την κυβερνοασφάλεια.

Επιδίδοντας τις εκθέσεις, ο Επίτροπος κ. Γιώργος Μιχαηλίδης είπε, μεταξύ άλλων, αναπτύχθηκαν εργαλεία για μεγαλύτερες ταχύτητες στο διαδίκτυο.

Αναφέρθηκε επίσης στο αναβαθμισμένο έργο της CYTA, καθώς και στην αναβάθμιση του πλαισίου ασφάλειας των υποδομών της Κυπριακής Δημοκρατίας σε θέματα κυβερνοασφάλειας.

Πρόσθεσε ότι έχουν εκδοθεί τα μέτρα ασφάλειας για το 5G, ενώ αναφέρθηκε στις ενέργειες για να καταστεί η Κύπρος περιφερειακό Κέντρο Πιστοποίησης Κυβερνοασφάλειας.

Από την πλευρά του, παραλαμβάνοντας τις εκθέσεις, σε ψηφιακή μορφή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε ικανοποίηση για το έργο του Γραφείου του Επιτρόπου οι τομείς αρμοδιότητας του οποίου είναι «καίριας σημασίας και για τον εκσυγχρονισμό ταχυτήτων του διαδικτύου. Ήδη βρισκόμαστε στη διαδικασία προσφορών για το 5G».

Εξέφρασε επίσης ικανοποίηση για το ότι η CYTA υιοθέτησε την επιτάχυνση του προγραμματισμού της «ώστε να έχουμε τις καλύτερες δυνατότητες», ενώ για τον τομέα της κυβερνοασφάλειας είπε ότι «είναι σήμερα ένα από τα πιο σημαντικά όπλα άμυνας σε έναν υβριδικό πόλεμο, σε όσα καταγράφονται και παρατηρούνται».

Πρόσθεσε ότι «για το 5G πρέπει να γίνει μια καμπάνια από παρόχους και από εσάς ώστε να εκμηδενιστούν τα επιχειρήματα των συνωμοσιολόγων. Eίναι καλά γνωστή η αντίθεση και οι ιδέες κάποιων που, δυστυχώς, αντί να παρακολουθούν την εξέλιξη της τεχνολογίας και να απολαμβάνουν τους καρπούς από τα σύγχρονα μέσα επικοινωνίας κατατρύχονται με ιδέες, με συνομωσίες, με αποτέλεσμα να αντιδρούν πολλές φορές κατά τρόπο εγκληματικό και παράνομο».

 

(ΡΜ/IK/ΣΧ)