Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

11-11-2020 14:25

Γραπτή δήλωση Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Κυριάκου Κούσιου για την τηλεφωνική επικοινωνία του ΠτΔ με τον Υπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης είχε σήμερα το μεσημέρι, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Ντόμινικ Ράαμπ.  

Κατά την τηλεφωνική τους συνομιλία, ο κ. Ράαμπ διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την πρόθεση του Ηνωμένου Βασιλείου να συμβάλει θετικά τόσο στη σύγκληση της άτυπης πενταμερούς, την οποία προτίθεται να συγκαλέσει ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, όσο και, στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια της συνέχισης των συνομιλιών, αλλά και για την επίτευξη λύση στο Κυπριακό, με βάση τα όσα έχουν ήδη συμφωνηθεί.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε τον Βρετανό Υπουργό Εξωτερικών για το ενδιαφέρον και τις προθέσεις της χώρας του.

Παράλληλα, επεσήμανε, ότι οι έκνομες ενέργειες της Τουρκίας τόσο στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου όσο και στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν συμβάλλουν προς τη δημιουργία ενός θετικού και εποικοδομητικού κλίματος για την επανέναρξη των  συνομιλιών. 

(ΡΜ/ΕΚ/ΣΧ)