Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

12-11-2020 13:40

Εναρκτήρια ομιλία της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κας Έμιλυς Γιολίτη για τα μέτρα της Κυβέρνησης για την αποτροπή εξάπλωσης του ιού

Η επιδημιολογική εικόνα της χώρας, δεν αφήνει άλλα περιθώρια στην Πολιτεία από τη λήψη αυστηρότερων μέτρων.  Από την πρώτη στιγμή, η προστασία της ανθρώπινης ζωής ήταν για την Πολιτεία αδιαπραγμάτευτη. Για να έχουν, όμως, ουσιαστική αξία τα μέτρα και οι θυσίες που θα υποστούμε, χρειάζεται να διασφαλίσουμε την τήρησή τους στον μέγιστο βαθμό.  Αυτή είναι αποστολή του Υπουργείου Δικαιοσύνης, της Αστυνομικής Δύναμης αλλά και μελών της Εθνικής Φρουράς, που θα συνδράμουν στο έργο μας.

Δεν έχουμε επιλογή και δεν υπάρχει άλλη προτεραιότητα από τη διασφάλιση του υπέρτατου αγαθού, της ζωής. Αποτελεί αδήριτη ανάγκη να επιτηρήσουμε αυστηρά τα νέα μέτρα, προκειμένου να αποτρέψουμε περαιτέρω εξάπλωση του ιού. 

Οι Αστυνομικοί μας, που θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την επιτήρηση των μέτρων και τα μέλη της Εθνικής Φρουράς δεν είναι ούτε εχθροί, ούτε τιμωροί. Βρίσκονται στο καθήκον σε πρωτόγνωρες συνθήκες για να διασφαλίσουν πως οι θυσίες της συντριπτικής πλειοψηφίας των συμπολιτών μας δεν θα πάνε χαμένες. Βρίσκονται στο καθήκον για να προστατέψουν όλους εμάς από τον αόρατο εχθρό και την εξάπλωσή του. Έχουν και αυτοί οικογένειες, παππούδες και γιαγιάδες και φίλους. Σε αυτήν τη μάχη δεν νοείται  να υπάρχουν στρατόπεδα και αντεγκλήσεις. Σε αυτή τη μάχη είμαστε όλοι μια γροθιά, είμαστε μαζί και όχι απέναντι. Είμαστε όλοι εναντίον του ιού. Είναι η ώρα της μέγιστης συστράτευσης, απέναντι στην Πανδημία. Της ατομικής και συλλογικής ευθύνης, που τόσο άδολα και χωρίς φειδώ επιδείξαμε στο πρόσφατο παρελθόν.

Με την ευκαιρία, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υπουργό Άμυνας και τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς για τη συνδρομή τους στο έργο της Αστυνομίας και στην κοινή μάχη που δίνουμε όλοι για την αποτροπή της περαιτέρω εξάπλωσης του ιού.

Κανένας από εμάς, δεν επιθυμεί να ζει κάτω από συνθήκες περιορισμού. Μακάρι να μη χρειαστεί να δοθεί κανένα εξώδικο και αυτό θα συμβεί εάν όλοι μας τηρήσουμε με ευλάβεια τα μέτρα. Επιτρέψτε μου να σημειώσω και το εξής για την πόλη μου τη Λεμεσό αλλά και την πόλη καταγωγής μου, την Πάφο. Δεν ήταν ποτέ σκοπός και δεν θα επιθυμούσαμε ποτέ να δημιουργήσουμε πόλεις και πολίτες δυο ταχυτήτων. Δεν είναι εύκολο το εγχείρημα των τοπικών λοκντάουνς. Αυτό όμως δείχνει η επιδημιολογική εικόνα των πόλεων, αυτό εισηγήθηκαν οι ειδικοί για να ξανά ορθοποδήσουμε το συντομότερο, αυτούς ακούσαμε και αυτό θα εφαρμόσουμε. Είμαι Λεμεσιανή και ξέρω πως οι συντοπίτες μου, όπως και οι Παφίτες θα δοκιμαστούμε ιδιαίτερα. Γνωρίζω όμως πως έχουμε τα ψυχικά αποθέματα και θα κάνουμε όλα όσα πρέπει.

Κατανοώ την κόπωση που επήλθε, τον φόβο και την ανησυχία που επικρατεί.  Τα νιώθουμε κι εμείς και οι οικογένειές μας. Η εφαρμογή των μέτρων από όλους μας, θα μας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην ομαλότητα, πιο κοντά στην παλιά καθημερινότητά μας. Στην επαφή, χωρίς φόβο, με τους δικούς μας ανθρώπους. Στην προστασία των ευάλωτων ομάδων. Όσο πιο πολύ πειθαρχήσουμε στα μέτρα, γι’ αυτήν την περίοδο των δύο εβδομάδων, τόσο πιο κοντά θα οδηγηθούμε σε ασφαλή Χριστούγεννα για εμάς και τις οικογένειές μας. Για να τα γιορτάσουμε σε όσο το δυνατόν πιο ομαλές συνθήκες  και να μην  λείπει κανείς από τη συντροφιά μας.

Απευθύνω έκκληση σε όλους να συμμαχήσετε με την Πολιτεία, για να θέσουμε φραγμό στην περαιτέρω εξάπλωση του ιού. Σας καλώ να εφαρμόσετε τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν και να ακολουθήσετε τις οδηγίες.  Χρειάζεται συλλογικότητα για να πετύχουμε αυτό που όλοι μας επιθυμούμε, την επιστροφή στην κανονικότητα. Σε αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς. Με σύνεση, υπακοή και αποφασιστικότητα.


Καλή δύναμη σ’ όλους.

ΕΧ