Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

18-11-2020 14:33

Το Nicosia Book Fest 2020 έρχεται διαδικτυακά αυτό το σαββατοκύριακο!

Το καθιερωμένο ραντεβού του Nicosia Book Fest με τους χιλιάδες φίλους και φίλες του βιβλίου φέτος θα είναι διαφορετικό.

To Φεστιβάλ θα γίνει διαδικτυακά, αυτό το σαββατοκύριακο, 21-22 Νοεμβρίου, σε ψηφιακή πλατφόρμα στη διεύθυνση www.nicosiabookfest.com. Στην πλατφόρμα οι επισκέπτες και οι επισκέπτριες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα στα δύο κανάλια, παιδικών ή λογοτεχνικών παρουσιάσεων, και να παρακολουθήσουν ζωντανές και βιντεοσκοπημένες παρουσιάσεις και συζητήσεις. Παράλληλα, οι επισκέπτες και οι επισκέπτριες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τους φορείς και οργανισμούς που συμμετέχουν και στηρίζουν διαχρονικά τη διοργάνωση του φεστιβάλ, όπως κρατικές υπηρεσίες, βιβλιοπωλεία, εκδοτικοί οργανισμοί, πανεπιστήμια, ξένα ινστιτούτα, ενώσεις λογοτεχνών κ.ά..

Το Nicosia Book Fest έχει καθιερωθεί πλέον ως θεσμός στα πολιτιστικά δρώμενα της πρωτεύουσας, και το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών (ΓΤΠ) συμμετέχει σε αυτό ως υποστηρικτής, αναλαμβάνοντας κάθε χρόνο ποικίλες δράσεις. Μια από τις φετινές δράσεις του ΓΤΠ, η οποία θα προβληθεί στο πλαίσιο του φεστιβάλ, είναι και η βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης Glyn Hughes 1931-2014.

Διαχρονικός στόχος του Φεστιβάλ είναι η προώθηση της λογοτεχνικής δημιουργίας, ειδικά νέων συγγραφέων, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό, η επαφή του αναγνωστικού κοινού με τους δημιουργούς (συγγραφείς, εκδότες κ.ά.), η καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας στο κυπριακό κοινό και η προώθηση του βιβλίου και όσων εμπλέκονται με αυτό (βιβλιοπωλεία, εκδοτικοί οίκοι και άλλοι οργανισμοί). Η απρόσκοπτη παρουσία του Nicosia Book Fest για πέμπτη συνεχή χρονιά στα πολιτιστικά δρώμενα της Κύπρου, έστω και μέσω της φετινής διαδικτυακής του διοργάνωσης, συμβάλλει τα μέγιστα στους διαχρονικούς στόχους του θεσμού.

Το Nicosia Book Fest διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Ερευνών Προμηθέας, με την αμέριστη στήριξη του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών. Φιλοξενεί διαχρονικά ο Δήμος Στροβόλου.

Περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα του Φεστιβάλ μπορείτε να βρείτε στον πιο κάτω σύνδεσμο: https://www.nicosiabookfest.com/programma-2020.

ΕΝ/ΕΧ/ΣΧ