Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

26-11-2020 12:56

Ομιλία του Υπουργού Άμυνας κ. Χαράλαμπου Πετρίδη στην απονομή του πράσινου μπερέ στους καταδρομείς της 2020 ΕΣΣΟ

Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά και περηφάνεια που μου δίνεται η δυνατότητα να χαιρετήσω τη σεμνή αλλά ταυτόχρονα τόσο σπουδαία σας τελετής, της απονομής του πράσινου μπερέ.  Επιθυμία μου ήταν να παρευρίσκομαι μαζί σας αλλά δυστυχώς, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού ήρθα σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα και είμαι σε αυτοπεριορισμό.

Η τελετή αυτή, αποτελεί το επιστέγασμα της σκληρής εκπαίδευσης και της επίπονης προσπάθειας που καταβάλατε το τελευταίο διάστημα.

Από σήμερα λοιπόν, ανήκετε και επίσημα στις επίλεκτες δυνάμεις της Εθνικής Φρουράς και αυτό χάρη στη δική σας επιμονή και τον δικό σας κόπο.

Πετύχατε να ξεχωρίσετε μέσα από διαδικασίες ανταγωνιστικές, διαδικασίες στις οποίες μόνο οι άξιοι μπορούν να ανταπεξέλθουν. Καταφέρατε να αντέξετε τις σωματικές και πνευματικές προκλήσεις στις οποίες υποβληθήκατε και να φέρετε εις πέρας τη σκληρή εκπαίδευση των ένδοξων δυνάμεων καταδρομών.

Ταυτόχρονα, θέλω να συγχαρώ τους γονείς σας, γιατί σας μεγάλωσαν με αξίες, ιδανικά και αρετές. Μαζί με σας, κατέβαλαν και αυτοί μεγάλες προσπάθειες. Όλο αυτό το διάστημα της δοκιμασίας σας στάθηκαν στο πλευρό σας.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν και στον Διοικητή της Διοίκησης Καταδρομών, στους εκπαιδευτές Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς, οι οποίοι χωρίς να φείδονται χρόνου και μόχθου, πέτυχαν την άρτια εκπαίδευσή σας.

Οι οικογένειές σας, οι φίλοι, οι εκπαιδευτές και ολόκληρη η κυπριακή πολιτεία, δικαιολογημένα νιώθουν υπερηφάνεια για εσάς.

Νέοι καταδρομείς,

Οι κλιμακούμενες τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, αλλά και στην Αμμόχωστο, με την πρόσφατη απόφαση για άνοιγμα μέρους του παραλιακού μετώπου των Βαρωσίων, αποκαλύπτουν τις πραγματικές προθέσεις και τους σχεδιασμούς της Άγκυρας.

Η σημερινή κατάσταση που επικρατεί δεν μας επιτρέπει να επαναπαυόμαστε. Η Τουρκία απειλεί καθημερινά τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, χωρίς να έχει πρόθεση να αλλάξει την στάση της.  

Οι επίλεκτες μας δυνάμεις πρέπει να βρίσκονται σε κατάσταση διαρκούς ετοιμότητας, ευέλικτες και ικανές να απαντήσουν σε κάθε πρόκληση, υπερασπιζόμενοι το δίκαιο της πατρίδας μας.

Χάρη σε σάς, μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον με πίστη και ελπίδα, καθώς αποδείξατε ότι η νεολαία μας συναισθάνεται τις απαιτήσεις των καιρών, διαπνέεται από φιλοπατρία και δηλώνει το «παρών» της όπου η πατρίδα τη χρειάζεται.

Τιμήστε το ένδοξο μπερέ που σε πολύ λίγο θα φοράτε. Είμαστε βέβαιοι ότι θα εκπληρώσετε επιτυχώς την αποστολή σας και θα φανείτε αντάξιοι των προσδοκιών μας.    

Σας εύχομαι ολόψυχα υγεία και δύναμη για μια παραγωγική θητεία.

Σας ευχαριστώ.

Σημ.: Τον χαιρετισμό ανέγνωσε, εκ μέρους του Υπουργού Άμυνας, αξιωματικός της Διοίκησης Καταδρομών.

(ΜΓ/ΕΙ)