Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

30-11-2020 14:06

Ο Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε τον νέο Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Δρ Αδάμος Αδάμου δέχθηκε σήμερα, 30 Νοεμβρίου 2020, τον νέο Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Κύπρο κ. Liu Yantao.

Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε τις άριστες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Εξέφρασε δε ειλικρινείς ευχαριστίες για τη σταθερή στήριξη της Κίνας, ιδιαίτερα ως Μονίμου Μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, όσον αφορά στο κυπριακό πρόβλημα και τις προσπάθειές επίλυσής του, στη βάση αρχών και στο πλαίσιο των σχετικών αποφάσεων και ψηφισμάτων του ΟΗΕ. Σε ό,τι αφορά στη στενή συνεργασία που αναπτύσσεται μεταξύ των δύο χωρών σε όλους τους τομείς και ειδικότερα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Κίνας «Μία Ζώνη – Ένας Δρόμος», ο Δρ Αδάμου εξέφρασε τη βούληση για συνέχιση και περαιτέρω ενίσχυσή της και στο κοινοβουλευτικό επίπεδο. Επαναβεβαίωσε δε τη σταθερή υποστήριξη της Κύπρου στην αρχή της «Μίας Κίνας».

Ο Κινέζος Πρέσβης σημείωσε τους στενούς αδελφικούς δεσμούς μεταξύ της Κίνας και της Κύπρου, σημειώνοντας τον πολύ ουσιαστικό ρόλο που διαδραματίζει η Βουλή των Αντιπροσώπων προς αυτή την κατεύθυνση. Ο κ. Liu διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της Βουλής για την προσήλωση της χώρας του στον σεβασμό της κυριαρχίας, εδαφικής ακεραιότητας και ανεξαρτησίας της Κύπρου. Εξέφρασε παράλληλα ευχαριστίες για τη διαχρονική και σταθερή στήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην πολιτική της «Μιας Κίνας». Ο κ. Liu εξέφρασε επίσης την εκτίμησή του για τη συμβολή της Κύπρου στην ενίσχυση του διαλόγου και της συνεργασίας μεταξύ Κίνας και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εξάλλου, κατά τη συνάντηση, αντηλλάγησαν απόψεις για τις προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσης της οικονομικής, εμπορικής και επενδυτικής συνεργασίας Κύπρου-Κίνας, με έμφαση στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού και της καινοτομίας.

(ΜΓ/ΕΙ)

Σχετικά Ανακοινωθέντα