Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

01-12-2020 08:31

Παρέμβαση της βουλευτού κας Χριστιάνας Ερωτοκρίτου σε τηλεδιάσκεψη της COSAC με θέμα «Ανασκόπηση της Γερμανικής Προεδρίας»

Συνεχίζονται οι εργασίες της τηλεδιάσκεψης των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (COSAC), οι οποίες πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διάστασης της Γερμανικής Προεδρίας.

Σε παρέμβασή της κατά τη συζήτηση του θέματος «Ανασκόπηση της Γερμανικής Προεδρίας», η βουλευτής κ. Ερωτοκρίτου επεσήμανε ότι η πρωτοφανής παγκόσμια υγειονομική κρίση κλονίζει συθέμελα την Ευρώπη, επιφέροντας τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων καθημερινά και οδηγώντας αμέτρητους άλλους στην οικονομική εξαθλίωση. Η κα Ερωτοκρίτου συνεχάρη τη Γερμανική Προεδρία της ΕΕ για τις σημαντικές προσπάθειες που καταβάλλει προς αντιμετώπιση της κρίσης, προάγοντας την αναγκαία ενότητα για την προστασία των Ευρωπαίων πολιτών.

Αναφερόμενη σε γεωπολιτικές αναταράξεις που απειλούν την παγκόσμια ασφάλεια και σταθερότητα,  η κα Ερωτοκρίτου στηλίτευσε τις κλιμακούμενες προκλήσεις της Τουρκίας σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, εσχάτως δε το άνοιγμα τμήματος της περίκλειστης περιοχής της της Αμμοχώστου, κατά παράβαση των σχετικών Ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Ως ευρωπαίοι πολίτες, οι Κύπριοι αναμένουν ότι η ΕΕ, όπως έπραξε στην περίπτωση της Λευκορωσίας, θα τηρήσει ενωμένη στάση και θα δώσει μια αποφασιστική απάντηση στην τουρκική επιθετικότητα και τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις από τη χώρα αυτή του διεθνούς δικαίου και των ευρωπαϊκών αρχών, υπογράμμισε η κα Ερωτοκρίτου. Πρέπει, τόνισε, η ΕΕ να μετατρέψει τα λόγια σε πράξεις, δηλώνοντας έμπρακτα αλληλεγγύη προς την Κύπρο, με την επιβολή της οικονομικής της δύναμης ενάντια στις επιθέσεις κατά της επικράτειάς της.

 

(ΙΚ/ΕΙ)