Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

01-12-2020 19:43

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε την Ειδική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε απόψε, στο Προεδρικό Μέγαρο, την Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό κα Τζέιν Χολ Λουτ.

Μετά τη συνάντηση, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κυριάκος Ι. Κούσιος δήλωσε ότι «ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ κα Τζέιν Χολ Λουτ.  

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε την κα Λουτ για την ετοιμότητα και την αποφασιστικότητα της πλευράς μας να συμμετάσχουμε σε μια άτυπη Διάσκεψη που θα καλέσει ο ΓΓ των ΗΕ μέσα στα πλαίσια των όρων εντολής του, όπως αυτοί καθορίζονται από το Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΕ.

Επίσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε και επιβεβαίωσε τις θέσεις της πλευράς μας για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος και εξέφρασε την ετοιμότητα μας να συνεχίσουμε τις συνομιλίες από το σημείο που αυτές διακόπηκαν στο Κραν Μοντανά.

Η κα Λουτ θα συνεχίσει τις επαφές της με τα άλλα εμπλεκόμενα μέρη και στη συνέχεια θα ενημερώσει σχετικά τον ΓΓ των ΗΕ».

(ΡΜ/IK)