Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

02-12-2020 17:59

1η Διαδικτυακή Δράση με θέμα «Γαλάζια Ανάπτυξη και Κλιματική Αλλαγή»

Οι Επίτροποι Προεδρίας και Περιβάλλοντος σε συνεργασία με την Παγκόσμια Οργάνωση Νέων Απόδημων Κυπρίων (ΝΕΠΟΜΑΚ) ανακοινώνουν μία σειρά διαδικτυακών δράσεων, που θα απευθύνονται προς τους απόδημους νέους μας, με θεματικές που άπτονται της Κλιματικής Αλλαγής και της Κύπρου, ένεκα και της πρωτοβουλίας του Προέδρου της Δημοκρατίας για την Κλιματική Αλλαγή. Στόχο έχουν την ευαισθητοποίηση της Νέας Γενιάς των Απόδημων μας.

Μετά από έντονο ενδιαφέρον των Κύπριων Νέων της Διασποράς μας προγραμματίζουμε έξι (6) θεματικές διαδικτυακές συζητήσεις.

Οι διαδικτυακές δράσεις θέτουν ως στόχο την ανάδειξη των περιβαλλοντικών θησαυρών του τόπου μας, τον εντοπισμό των περιβαλλοντικών προκλήσεων και πρόταση λύσεων, καθιστώντας τους Κύπριους που ζουν στο εξωτερικό κοινωνούς της πατρίδας τους.

Σήμερα, πραγματοποιήθηκε η πρώτη διαδικτυακή δράση με θέμα «Γαλάζια Ανάπτυξη και Κλιματική Αλλαγή». Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην Γαλάζια Ανάπτυξη- μία στρατηγική που έχει καταστεί ζωτικό μέρος της ατζέντας του ΟΗΕ και της ΕΕ για την κλιματική αλλαγή. Η γαλάζια ανάπτυξη αναφέρεται στη βιώσιμη ανάπτυξη του θαλάσσιου τομέα, των ωκεανών και των ποταμών.

Χαιρετισμό στη διαδικτυακή αυτή δράση απηύθυναν ο Επίτροπος Προεδρίας κ. Φώτης Φωτίου, η Επίτροπος Περιβάλλοντος κα Κλέλια Βασιλείου και ο Πρόεδρος της ΝΕΠΟΜΑΚ κ. Χρίστος Τούτον.

Κύριοι ομιλητές της συζήτησης ήταν η Δρ. Ξένια Λοϊζίδου, Πολιτικός Μηχανικός/ Ακτομηχανικός, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Ακτή και ο Δρ. Μιχάλης Ιερείδης, Χημικός/Βιοχημικός, Γενικός Γραμματέας CYMEPA.

Στην διαδικτυακή συζήτηση συμμετείχαν νέοι της Διασποράς μας από πολλές χώρες.

Η  Κυβέρνηση είναι πάντοτε αρωγός και συμπαραστάτης της Διασποράς μας και ιδιαίτερα της νέας γενιάς για να παραμείνουν στις ρίζες τους και να γνωρίσουν καλύτερα την ιστορία και τον πολιτισμό της Κύπρου μας.

---------------------------- 

ΡΜ/ΕΙ

Σχετικά Ανακοινωθέντα