Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

03-12-2020 08:37

Ερώτηση για το Κυπριακό κατά την ενημέρωση των διεθνών ΜΜΕ του ΟΗΕ

Κατά τη χθεσινή (2.12.20) τακτική ενημέρωση των διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης στην έδρα του ΟΗΕ από τον Εκπρόσωπο του Γενικού-Γραμματέα κ. Stéphane Dujarric, ο ανταποκριτής του ΚΥΠΕ,  αναφερόμενος στην προχθεσινή (1.12.20) συνάντηση της κας Jane Holl Lute με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο και τη χθεσινή (2.12.20) με εκπρόσωπο της Ελληνικής Κυβέρνησης, ρώτησε τον Εκπρόσωπο ποια είναι τα σχέδια του Γενικού-Γραμματέα για το άμεσο μέλλον. 

Απαντώντας, ο κ. Dujarric είπε ότι είναι σε θέση να επιβεβαιώσει επίσημα ότι η κα Lute συναντήθηκε χθες με τον Ελληνοκύπριο ηγέτη κ. Αναστασιάδη καθώς και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη κ. Tatar.

«Αυτό είναι μέρος των συνεχιζόμενων διαβουλεύσεων τις οποίες διεξάγει εκ μέρους του Γενικού-Γραμματέα με τις δύο κοινότητες καθώς και τις εγγυήτριες δυνάμεις. Αυτό γίνεται για να εκτιμήσει τις συνθήκες για την προετοιμασία μιας άτυπης συνάντησης, πέντε συν ένα. Σήμερα ήταν όντως στην Αθήνα όπου συναντήθηκε με Έλληνες αξιωματούχους.

Η θέση του Γενικού-Γραμματέα είναι ότι πιστεύει ότι είναι σημαντικό να ξεκινήσει μια βιώσιμη και συνολική διαπραγματευτική διαδικασία και παραμένει δεσμευμένος στην υποστήριξη των δύο πλευρών σε αυτή την προσπάθεια».

Το αυτούσιο κείμενο είναι διαθέσιμο εδώ.

ΕΧ/ΣΧ