Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

04-12-2020 10:42

Καθαρισμός υδροβιότοπου Ζακακίου από το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λεμεσού – Αμαθούντας

Ως μέρος της συνεχούς προσπάθειας του για προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του, το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λεμεσού – Αμαθούντας (ΣΑΛΑ), προχώρησε την περίοδο από 10 μέχρι 27 Νοεμβρίου 2020 σε καθαρισμό του Υδροβιότοπου Ζακακίου, γνωστού και ως Λίμνη Μακριά, στην περιοχή Lady’s Mile.

Ο καθαρισμός έγινε με χειρωνακτικά μέσα, έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθούν οποιεσδήποτε παρενέργειες στον υδροβιότοπο, στην περιοχή μπροστά από το παρατηρητήριο πτηνών. Στόχος της εργασίας αυτής ήταν η μεγιστοποίηση του οπτικού πεδίου για τους παρατηρητές πτηνών, το οποίο ήταν φραγμένο από την ύπαρξη καλαμιών στη λίμνη.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι, για καλύτερη προστασία του Υδροβιότοπου, το ΣΑΛΑ είχε κατασκευάσει το 2003 δεξαμενή κατακράτησης όμβριων, η οποία κατακρατά τις λάσπες και τα φερτά και αφήνει μόνο καθαρό νερό να εισχωρήσει στον Υδροβιότοπο.

Το ΣΑΛΑ θεωρεί τον Υδροβιότοπο Ζακακίου ως ένα μοναδικής ομορφιάς και σημασίας βιότοπο και θα συνεχίσει τη συμβολή του, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους κρατικούς φορείς και εθελοντικές οργανώσεις, για προστασία, αναβάθμιση και ανάδειξη του.

 

(IK/ΣΧ)