Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

04-12-2020 14:18

Χαιρετισμός του Υπουργού Άμυνας κ. Χαράλαμπου Πετρίδη στους εορτασμούς της Αγίας Βαρβάρας προστάτιδας του Πυροβολικού

 

Με ιδιαίτερη χαρά παρευρίσκομαι εδώ στο Στρατόπεδο Αντιστράτηγου Στυλιανού Καλμπουρτζή, για την καθιερωμένη εορτή του Πυροβολικού, ανήμερα της γιορτής της Προστάτιδας Αγίας του, της Αγίας Βαρβάρας.  

Δυστυχώς όμως, λόγω των υγειονομικών μέτρων για την πανδημία δεν μας επιτρέπεται να γιορτάσουμε τη σημερινή μέρα με την παρουσία κοινού, όπως γινόταν τις προηγούμενες χρονιές.

Τιμούμε παράλληλα με την Αγία Βαρβάρα τους ήρωες, τους πεσόντες και αγνοούμενους πυροβολητές μας, που προσέφεραν τη ζωή τους στην υπηρεσία της πατρίδας.

Την ίδια όμως ώρα εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς, ΣΥΟΠ και οπλίτες του πυροβολικού, που με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης και τον επαγγελματισμό τους τιμούν το όπλο του Πυροβολικού, την Εθνική Φρουρά και την προάσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Θερμά συγχαρητήρια στο διοικητή του Πυροβολικού, όπως και σε όλο το προσωπικό για το έργο που επιτελούν, ώστε το Πυροβολικό να κρατά ψηλά τη σημαία του καθήκοντος.

Θέλω επίσης να σας διαβεβαιώσω πως το Υπουργείο Άμυνας και η πολιτεία βρίσκονται πάντα στο πλευρό σας. Η αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του πυροβολικού και της Εθνικής Φρουράς γενικότερα, καθώς και ο εκσυγχρονισμός των οπλικών συστημάτων, αποτελούν ύψιστη προτεραιότητα μας.

Το υψηλό φρόνημα και το ακμαίο ηθικό των πυροβολητών, που πηγάζει από τη σιγουριά για τις δυνάμεις τους και τις ικανότητές τους, μας γεμίζει με περηφάνια και αισιοδοξία για το μέλλον.

Χρόνια Πολλά στους Πυροβολητές μας, Χρόνια Πολλά σε όλους.

 

(ΙΚ/ΣΧ)