Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

07-12-2020 19:25

Δήλωση Υπουργού Δικαιοσύνης κας Έμιλυς Γιολίτη για τη βία κατά των γυναικών στο πλαίσιο συμμετοχής του Υπουργείου στην παγκόσμια εκστρατεία φωταγώγησης κτηρίων

Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κα Έμιλυ Γιολίτη παρευρέθηκε μαζί την Πρόεδρο του ΣΠΑΒΟ κα Μαρία Κούσιου στη φωταγώγηση του κτηρίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, στο πλαίσιο της παγκόσμιας εκστρατείας φωταγώγησης, σε χρώμα πορτοκαλί κτηρίων, με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση για την βία κατά των γυναικών.

Η κα Γιολίτη δήλωσε πως «θα ήταν ευχής έργον να μην χρειάζεται να έχουμε εκδηλώσεις, οι οποίες να πρέπει να αναδεικνύουν το θέμα της έμφυλης βίας, της ενδοοικογενειακής βίας, της βίας κατά των γυναικών.  Δυστυχώς, τα στατιστικά, οι αριθμοί, οι καταγγελίες, είναι τέτοια που δεν μας αφήνουν να εφησυχάζουμε. Θα πρέπει να επιδεικνύουμε  μηδενική ανοχή.  Στο πλαίσιο της παγκόσμιας εκστρατείας φωτισμού των κτηρίων σε χρώμα πορτοκαλί, συμμετέχει και το Υπουργείο Δικαιοσύνης, για να δείξουμε έμπρακτα τη στήριξή μας προς τις γυναίκες – θύματα βίας και να δηλώσουμε πως κάνουμε ό,τι μπορούμε, ώστε αυτό το φαινόμενο να εξαλειφθεί».

Η κα Υπουργός πρόσθεσε πως «η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης για την ενδοοικογενειακή βία, την έμφυλη βία, είναι νομοθέτημα έτοιμο από την Επίτροπο Νομοθεσίας, ως επίσης και η νομοθεσία για την παρενόχληση και την παρενοχλητική παρακολούθηση (stalking), η οποία είναι ενώπιον της Βουλής.  Το Σπίτι της Γυναίκας είναι ήδη έτοιμο και εκφράζω τη χαρά μου που μαζί μας, σήμερα, είναι τα μέλη του Συμβουλίου του ΣΠΑΒΟ. Επίσης, τα κλιμάκια σε Λεμεσό και Λευκωσία λειτουργούν ήδη με εξειδικευμένο προσωπικό για τις καταγγελίες από γυναίκες – θύματα βίας. Επιπρόσθετα, ετοιμάζουμε το Ενιαίο Αρχείο, το οποίο θα συλλέγει στατιστικά στοιχεία, τα οποία θα μας βοηθήσουν να επεξεργαζόμαστε και να συλλέγουμε αυτές τις πληροφορίες που αφορούν τη βία κατά των γυναικών. Θα ήθελα η πολιτεία, γενικά, να είναι αρωγός, ώστε να σπάσουμε τον κύκλο της σιωπής και όλες οι γυναίκες να αισθάνονται πως έχουν δικαιώματα και μπορούν να βρουν αρωγό την πολιτεία και το κράτος στις ανάγκες τους» .

Η κα Γιολίτη εξέφρασε την ευχή, του χρόνου την ίδια μέρα να υπάρχουν πολύ μειωμένα περιστατικά και πολύ σύντομα να μπορέσουμε να εξαλείψουμε τη βία κατά των γυναικών.

(ΕΚ)