Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

15-05-2018 08:34

Το Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών διοργανώνει ημερίδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις 23 Μαΐου

Το Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών, σε συνεργασία με το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Τμήμα Περιβάλλοντος και το Kyoto Club διοργανώνει ημερίδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες, στις 23 Μαΐου 2018, με θέμα: «Αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών, βιολογική γεωργία και δημόσια υγεία: υφιστάμενη κατάσταση και νέα δεδομένα» (“Climate change mitigation, organic agriculture and human health: status quo and new data”).

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Εβδομάδας (21-25 Μαΐου 2018) και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα LIFE+ORGANIKO, στόχος του οποίου είναι να αναδείξει  τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της βιολογικής γεωργίας και προϊόντων έναντι αυτών της συμβατικής.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του έργου και ειδικότερα πρωτότυπα δεδομένα που αφορούν στις εκπομπές αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου από τα εδάφη της Κύπρου, μέσα από την έρευνα που διεξάγει ο Κλάδος Αγροβιοτεχνολογίας του Ινστιτούτου Γεωργικών Ερευνών.

Επίσης, θα παρουσιαστούν δεδομένα από τη μελέτη της επίπτωσης στην υγεία των παιδιών που τράφηκαν με βιολογικά προϊόντα στην Κύπρο, που πραγματοποιήθηκε από το Διεθνές Ινστιτούτο Κύπρου για την Περιβαλλοντική και Δημόσια Υγεία. Η ημερίδα θα φιλοξενήσει ομιλητές εγνωσμένου κύρους, οι οποίοι θα αναπτύξουν παρεμφερή θέματα που σχετίζονται με τις κλιματικές αλλαγές, τη βιολογική γεωργία και την υγεία.

Λεπτομερές πρόγραμμα της ημερίδας βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Έργου και στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Γεωργικών Ερευνών .

Για περισσότερες πληροφορίες για το έργο LIFE+ORGANIKO μπορείτε να αποταθείτε στο Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών, τηλ. 22403146 ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του έργου.

(ΜΑΚ/ΜΛ)